Новини та події

30.11.2022
Джерело: Мілітарний

Українські артилеристи показали роботу італійських гаубиць FH70

Українські артилеристи показали роботу італійських гаубиць FH70
Українські артилеристи опублікували фотографії своєї роботи, на яких точно видно італійські 155-мм гаубиці FH70.

Про це повідомляє офіційна сторінка пресслужби 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола в соціальних мережах.

На їхнє італійське походження вказують артилерійські тягачі Iveco Astra SM 66.40 Prime Mover. Вони поставлялись у комплекті з гаубицями.

Раніше FH70 бачили лише з вантажівками MAN Kat 1 6×6. Це свідчить про те, що їх передала Естонія. 

У травні італійське видання La Repubblica повідомляло про передачу на озброєння Збройних Сил України причіпних саморухомих гаубиць FH70. Артилерійські установки надійшли в рамках 3-го за рахунком пакету військової допомоги для України.

FH70 – це саморухома гаубиця, яку з 1969 року розробляли Велика Британія та ФРН. Пізніше до числа розробників приєдналася Італія. Проєкт мав замінити американську 155-мм гаубицю M114 і уже в 1976 році нову розробку прийняли на озброєння.

Гаубиця має дві складових: артилерійську частину і люльку з противідкатним пристроєм та механізмом, який заряджає снаряди.

Напівавтоматична система завантаження працює за будь-якого кута підйому ствола гармати і складається з завантажувального лотка, який постачає снаряд у казенник.

Артилеристи Збройних сил України вже встигли оцінити ефективність 155-мм саморухомих гаубиць FH70. Військові розповідають, що гаубиця дає доволі точне попадання вже при другому пострілі. Тому влучними пострілами артилеристам вдається коменсувати обмежену кількість боєприпасів.

«Точність доходить до того, що перший снаряд падає біля цілі приблизно за 50-60 метрів, а з другого снаряду можна вже влучати в ціль», – розповідає український артилерист.

Також оператори артилерійської установки відмітили комфорт її експлуатації завдяки вмонтованому двигуну Volkswagen об’ємом у 1,7 літра, котрий не лише живить гідравліку гармати під час переведення її в бойовий стан або згортанні, а й дозволяє гаубиці самостійно рухатись.

«Особовий склад майже не напружується, у гаубиці майже все гідравлічне», – підкреслюють військові її перевагу.

Гаубиця FH70 розвиває швидкість до 16 кілометрів на годину. Артилеристи розповіли, що це надає змогу швидко сховати гармату у лісовій посадці.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные