Новини та події

13.08.2018
Джерело: УкрОборонПром

Т-72АМТ від "Київського бронетанкового заводу" проходить вогневі випробування на військових полігонах

Т-72АМТ від "Київського бронетанкового заводу" проходить вогневі випробування на військових полігонах

Цілий комплекс випробувань призначений для опрацювання всіхрежимів стрільби нового танку різними типами боєприпасів, включаючи високоточнікеровані ракети "Комбат" від підприємства Концерну ДККБ"Луч".

Саме можливість ведення вогню "Комбатом", є однієюз головних особливостей Т-72АМТ, який є модернізованою версією Т-72А. Завдякивикористанню нової високоточної зброї можливо знищити бронетехніку противникана дальності до 5 км. Таким чином, дальність ведення вогню танку Т-72АМТ у дварази більша ніж у Т-72А.

При цьому, ракета "Комбат" має бронепробиття у 750мм броні та, завдяки тандемній головній частині, повністю ігнорує динамічнийзахист противника. Тобто, потужності "Комбату" достатньо для знищеннянавіть найзахищених ворожих танків.

Окрім того, Т-72АМТ отримав рівень захисту нового покоління,який забезпечується елементами динамічного захисту нового покоління тапротикумулятивними решітками. Таке поєднання виявилось одним з найбільшефективних під час боїв на Сході України та було впроваджено у виробництво.

frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"><span data-mce-type="bookmark" style="display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;" class="mce_SELRES_start"></span>

Особливу увагу при розробці Т-72АМТ було приділеноприцільному комплексу та засобам спостереження. Новий танк отримав приладинічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третьогопокоління для всіх членів екіпажу та нічний приціл для ведення вогнювисокоточними ракетами. Також у Т-72АМТ встановлений комплект з двох цифровихрадіостанцій з захищеним каналами зв‘язку, що дозволяє напряму підтримуватизв‘язок із піхотними підрозділами, що має величезне значення для взаємодії наполі бою. До того ж, модифікація Т-72АМТ отримала сучасні супутникові засобинавігації.

 

"Київський бронетанковий завод" також провівмодернізацію ходової частини. Була виконана заміна гусениць на нові зрезинометалевим шарніром і обрезиненою біговою доріжкою, що дозволило збільшитиплавність ходу танку. А для зручності керування – встановлена камера задньоговиду. Окрім того, танк отримав енергоагрегат, який дозволяє вести спостереженнята відкривати вогонь з місця без вмикання основного двигуна, що дозволяє значноекономити його ресурс.

Загалом, Т-72АМТ є результатом опрацювання досвіду бойовогозастосування танків Т-72, більше сотні яких було за роки війни переданоукраїнському війську підприємствами "Укроборонпрому". 

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные