Новини та події

09.11.2022
Джерело: Мілітарний

Британія надала Україні близько 1000 зенітних ракет

Британія надала Україні близько 1000 зенітних ракет
Велика Британія надала Україні близько 1000 зенітних ракет класу «земля-повітря».

У міністерстві оборони Британії повідомили, що ракети мають допомогти протистояти російській загрозі українській інфраструктурі.

Міністр оборони Бен Воллес оголосив, що його країна найближчим часом завершить постачання приблизно 1000 зенітних ракет для Збройних Сил України.Це відбувається у відповідь на запити України про додаткові засоби протиповітряної оборони для забезпечення захисту критично важливої ​​інфраструктури.

Повідомляється, що ракети здатні збивати крилаті ракети з засобів, які вже перебувають на озброєнні українських військових.

ЗРК NASAMS. Фото: Raytheon

«Зобов’язання надати ще сотні ракет класу “земля-повітря” є продовженням нашої оборонної підтримки України проти російської агресії та допоможе Україні протистояти загрозі незаконного ураження критично важливих об’єктів національної інфраструктури», – розповів Бен Воллес.

Він додав, що Британія вже підготувала понад 7400 новобранців та більше 60 молодших командирів Збройних Сил України.Також Воллес оголосив, що Британія посилить свою підтримку українських військ взимку на тлі наближення ключової битви за Херсон.

Бен Уоллес. Фото: ЗМІ Британії

Зокрема Британія вже оголосила про надання Україні ще 12 тисяч спальних комплектів для екстремально холодної погоди.

А прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про критично важливу поставку зимового спорядження.

Нагадаємо, у жовтні Велика Британія оголосила про передачу Україні ракет AMRAAM для систем протиповітряної оборони NASAMS.

Також на озброєнні Збройних Сил України стоять новітні британські переносні зенітні ракетні комплекси Martlet.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные