Новини та події

01.10.2022
Джерело: Мілітарний

Українські військові дали оцінку бронетранспортерам М113

Українські військові дали оцінку бронетранспортерам М113
Військові України дали оцінку бронетранспортерам М113, які у цьому році стали на озброєння Збройних Сил.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило західних партнерів передати для України свій бронетранспортер, який нині проходить випробування війною.

Військові розповідають, що цей бронетранспортер надзвичайно зручний та продуманий. У ньому екіпаж не переймається щодо управління завдяки автоматичній коробці передач.«Я, як механік, звертаю увагу на дорогу, на те, що робиться навкруги й не думаю, як мені ввімкнути понижену передачу, щоби виїхати нагору, так, як це доводилося робити на радянських аналогах», – розповідає український військовий.

Австралійський M113AS4 військових України. Вересень 2022. Україна. Кадр з відео Військово телебачення

Машина оснащена дизельним двигуном на 275 кінських сил. Згідно з характеристиками має швидкість 64 кілометрів на годину.

«Особисто я розганяв його до 80 кілометрів. Бронетранспортер швидкий, прудкий та маневрений і з хорошою прохідністю», – зазначив водій-механік Олексій.


Здебільшого бронетранспортер використовують для підвезення піхоти, провізії, озброєння та боєприпасів на передню лінію, а також евакуації.«БТР озброєний старим, але надійним кулеметом Browning М2. Він настільки вдалий, що й сьогодні не втрачає актуальності», – доповнює Олексій.

M113 з кулеметом Browning М2 військових України. Вересень 2022. Україна. Фото: АрміяІнформ

Українські бійці, пройшовши крізь випробування російською артилерією, зауважують, що, крім вищеописаних переваг, бронетранспортер має хорошу броню.

«У Мар’янці доправляли на позиції десантників та евакуйовували поранених. Неодноразово потрапляли під обстріли, але завдяки хорошій броні все обходилося», – ділиться своїми враженнями про БТР М113 водій-механік Віталій.

Військові підкреслюють, що М113 місткий, сюди влазить більше десанту й у ньому комфортніше сидіти.

«З тими завданнями, для яких створили цю машину, вона справляється дуже й дуже добре», – підсумували військові.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные