Новини та події

03.09.2022
Джерело: Мілітарний

За три дні українські Bayraktar ТВ2 знищили 8 танків Т-72

За три дні українські Bayraktar ТВ2 знищили 8 танків Т-72
Безпілотники Bayraktar TB2 активно знищують військову техніку ворога. Українські військові все частіше застосовують ударні дрони після того, як протягом літа нашим бійцям вдалося ослабити протиповітряну оборону окупантів.

Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив, що за три дні українські ударні дрони турецького виробництва знищили 8 танків Т-72 та інше озброєння противника.

Військові також оприлюднили відео бойової роботи «Байрактара». На кадрах зафіксовано ураження російського танка Т-72 на Херсонщині.“Упродовж трьох діб, з 31 серпня по 2 вересня, парою БпЛА Bayraktar ТВ-2 було знищено ворожу техніку загальною вартістю близько $26,5 млн.

Це 8 танків Т-72 (орієнтовна вартість одного – $3 млн), по одній САУ Акація ($1,6 млн), БМП ($0,6 млн) та гаубиці ($0,3 млн). Також було пошкоджено п’ять танків Т-72 і одну БМП на $1,85 млн”, – наголосили у Генштабі. 

Загальна вартість знищеної та пошкодженої бойовими дронами російської техніки склала $28,35 млн.

“Ефективні турецькі Байрактари у вмілих руках наших воїнів – потужна зброя!”, – зазначили у повідомленні.Один із безпілотних апаратів, який цими днями знищував ворога, наші військові отримали від дружньої Литви. Безпілотник Bayraktar TB2 з ім’ям Vanagas (Яструб) прибув до України 9 липня.

Раніше відео бойового застосування дрона Bayraktar TB2, кошти на який збирали у Литві, опублікував міністр оборони цієї країни Арвідас Анушаускас.

У кадр потрапило ураження розрахунку причіпної гаубиці, ймовірно Д-30 калібру 122 мм російських артилеристів.

Днями в мережі з’явилися кілька відео, які демонструють знищення російських сил та засобів з повітря.

Нові відео бойового застосування свідчать, що безпілотники Bayraktar TB2 знову активно використовують свої ударні можливості проти російських окупантів.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные