Новини та події

01.08.2022
Джерело: Мілітарний

Міністр Резніков підтвердив передачу ЗСУ німецьких РСЗВ MARS II

Міністр Резніков підтвердив передачу ЗСУ німецьких РСЗВ MARS II

Міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив надходження до Збройних Сил України реактивних систем залпового вогню MARS II.

Це озброєння Україні передала Німеччина.

Глава оборонного відомства у Twitter подякував своїй німецькій колезі Крістіне Ламбрехт за ці системи.

“В Україну прибув третій брат у родині Long Hand – РСЗВ MARS II з Німеччини.
Дякую Німеччині та особисто моїй колезі міністру оборони Крістін Ламбрехт за ці системи.
Наші артилеристи вітають німецьких партнерів!”, – написав Олексій Резніков.

Раніше про те, що Німеччина реалізувала ще одну поставку важкого озброєння в Україну заявила міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт. Йшлося про РСЗВ MARS II і ще три САУ Panzerhaubitze 2000 зі складів Будесверу.

РСЗВ «MARS II» Бундесверу. Фото: ЗМІ Німеччини

“Обіцяні реактивні системи залпового вогню Mars II і ще три Panzerhaubitze 2000 доставлені. Ми тримаємо своє слово”, – сказала вона, пише Welt.

Також вона повідомила про поставку 5 зенітних самохідних установок (ЗСУ) Gepard. Та підкреслила, що загалом Україна отримає 30 таких ЗСУ з обіцяними 60-ма тисячами боєприпасів.

Напередодні міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що три ЗСУ Gepard вже в розпорядженні українських військових.

РСЗВ Mars II

РСЗВ Mars II (Mіttlere A rtillerie Raketen System) – німецька реактивна система залпового вогню, яка була прийнята на озброєння Бундесверу в 1990 році.

Ця пускова установка на гусеничному шасі фактично є ліцензійною копією американської M270 MLRS з незначними доопрацюваннями.

Артилерійська частина системи складається з двох одноразових блоків, в кожному з яких розміщується по шість транспортно-пускових контейнерів (ТПК) з реактивними боєприпасами. Забезпечується максимальна дальність ураження цілей на відстані 45 000 – 70 000 м, в залежності від боєприпасів.

Система призначена для знищення скупчень живої сили та техніки противника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів та вузлів зв’язку, а також для встановлення мінних полів методом дистанційного мінування.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные