Новини та події

15.07.2022
Джерело: Мілітарний

До України прибули перші РСЗВ M270

До України прибули перші РСЗВ M270

До України прибула перша партія реактивних систем залпового вогню M270.

Міністр оборони України Олексій Резніков не став уточнювати кількість переданих РСЗВ.

«Прибули перші РСЗВ M270, вони стануть гарною компанією для HIMARS на полі бою. Дякую нашим партнерам. Немає пощади ворогові», – написав Олексій Резніков.

На початку червня стало відомо, що Велика Британія передасть Україні ракетні системи М270 та значку кількість боєприпасів M31A1 до них.

Зазначалось, що Британія надішле пускові установки M270, які здатні уражати цілі на відстані до 80 кілометрів з високою точністю.

РСЗВ M270, яка використовувалася для підготовки українських військових у Великій Британії. Липень 2022. Кадр з відео від Sky News

Зброя має допомогти Україні захиститися від російської повномасштабної агресії.

Українські військові проходять відповідне навчання у Великій Британії, для того, щоб ефективно використовувати передане озброєння.

Також Норвегія та Велика Британія співпрацюють над наданням Україні реактивної артилерії великої дальності.

Країни домовилися, що Велика Британія отримає норвезькі системи цього озброєння, щоб компенсувати ту кількість MLRS, які будуть відправлені британцями в Україну.

У повідомленні уряду Норвегії уточнювали, що мова йде передачу трьох одиниць РСЗВ. Відомо, що нині на зберіганні у Норвегії є цих 12 РСЗВ.

РСЗВ M270 Норвегії. Фото з відкритих джерел

Реактивна система залпового вогню M270 є перевіреною в боях 227-мм артилерійською установкою, яку випускає компанія Lockheed Martin Missiles and Fire Control.

РСЗВ M270 призначена для виконання в будь-який час доби та за різних погодних умов бойових завдань з ураження і знищення з закритих вогневих позицій районів зосередження військ та бойової техніки, позицій ствольної та реактивної артилерії противника, районів розгортання його сил і засобів протиповітряної оборони, вантажних автомобілів, легкоброньованих бронетранспортерів, а також командних пунктів, вузлів зв’язку та інших площинних цілей.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные