Новини та події

11.07.2022
Джерело: Мілітарний

Українські військові збили першу ціль з трофейного ЗРГК “Панцирь–С1”

Українські військові збили першу ціль з трофейного ЗРГК “Панцирь–С1”


Сили оборони України використовують проти окупантів трофейний зенітний ракетно-гарматний комплекс “Панцирь–С1”.

В Повітряних силах повідомляють, що з захопленого комплексу вже знищили першу ворожу ціль.

Про це пише видання АрміяInform.

Трофейний “Панцирь-С1” в строю! До його автоматичних гармат підходять 30-міліметрові снаряди, що є в нас на озброєнні. Деякий боєкомплект ракет теж вдалося захопити. Тепер цей російський “Панцир” воює на боці України і вже збив першу ворожу ціль. Не будемо уточнювати, яку саме“, – повідомив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Панцирь-С1" (червень 2020). Фото: ЗМІ РФ

Він зауважив, що наразі “в строю” лише одна така установка, але Повітряні сили не проти мати дивізіон цих комплексів.

Юрій Ігнат також зауважив, що окрім “Панцира” українські зенітники також експлуатують певні радіолокаційні станції окупантів, озброєння й техніку до комплексів “Бук”.

Сподіваємось, що в результаті контрнаступу українського війська рашисти порадують нас ще й такими зенітними ракетними системами, як С-400. Це буде справжній «Тріумф» для наших зенітних ракетних військ“, — додав Юрій Ігнат.

Нагадаємо, ми повідомляли про три захоплених “Панцирі” на початку березня, окрім тих, які були знищені на острові Зміїний.

Перший було спалено 1-го березня. 4-го березня бійці територіальної оборони на Миколаївщині захопили другий російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс. Третій зафіксований ЗРГК “Панцирь-С1” військових Росії потрапив до українських сил також на Миколаївщині.

Автор відео розповідає, що російський комплекс буде знищено.

Разом з тим пізніше оприлюднили список трофейної техніки на основі даних нідерландського видання Oryx. Відповідно до нього українські військові мають два трофейних “Панцирь-С1”.

Панцирь-С1

«Панцирь-С1» — російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРГК) наземного базування.

Комплекс був створений 1994 року і вперше продемонстрований на МАКС-1995. З того часу комплекс був значно модернізований, остання відома модифікація демонструвалася на МАКС-2007. 16 листопада 2012 Розпорядженням Голови Уряду РФ Д. А. Медведєва ЗРГК «Панцирь-С1» прийнятий на озброєння Російської армії.

Захоплений ЗРГК "Панцирь-С1"

Особливість комплексу полягає в суміщенні багатоканальної системи захоплення та супроводу цілей з ракетно-артилерійським озброєнням, що створює безперервну зону перехоплення цілі по висоті (мінімальна) від 0 м і по дальності (мінімальна) від 200 м. Досяжність по висоті 15 км, по дальності 20 км, навіть без зовнішньої підтримки.

Модернізований зенітний ракетно-гарматний комплекс ближньої дії «Панцирь-СМ» встановлений на колісному шасі К-53958 «Торнадо» з колісною формулою 8х8. Автомобіль має броньовану тримісну кабіну та посилений протимінний захист.

При власній вазі 21 000 кг він здатний перевозити обладнання масою до 22 000 кг. Потужність дизельного двигуна – 450 к.с. Максимальна швидкість шосе може досягати 90 км/год.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные