Новини та події

16.06.2022
Джерело: Мілітарний

Україна отримає від США берегові ракетні комплекси Harpoon нового зразка

Україна отримає від США берегові ракетні комплекси Harpoon нового зразка

Про це йдеться у повідомленні Пентагону присвяченому новому пакету військової допомоги на суму 1 млрд дол.

Мова йде про новий тип пускових установок, яких немає на озброєнні самих США, повідомляє видання Defense One. Берегові комплекси будуть на колісному шасі. Нова платформа була створена американським ОПК на замовлення Пентагону.

Ракети для берегових комплексів, за словами чиновника з Міністерства оборони США, Україні нададуть європейські країни.

За словами чиновника, виробництво, навчання персоналу та безпосередньо поставка займуть кілька місяців.

Відомо, що компанія Boeing розробляла новітні версії берегового комплексу ПКР Harpoon для Тайваня. Контракт на закупівлю по лінії американської програми міжурядових іноземних військових продажів Foreign Military Sales (FMS) підписали рік тому – у травні 2021 року.

25 батарей Harpoon Coastal Defense Systems (HCDS) згідно з контрактом мала бути поставлена Тайваню до 2028 року.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що Данія передасть Україні берегові комплекси Harpoon, які раніше були на озброєнні флоту цієї країни. Данія володіла двома батареями по 2 пускові установки з 4 напрявляючими кожна. А нещодавно міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що протикорабельні ракети Harpoon вже посили берегову оборону України.

Harpoon – протикорабельна ракета, розроблена McDonnell Douglas 1970-х роках. Стандартна її версія використовує активне радіолокаційне самонаведення, вона летить над поверхнею води для ухилення від зенітних засобів. Максимальна дальність застосування – 280 км.

Існують модифікації авіаційного базування, для застосування з надводних кораблів, з підводних човнів, а також для берегової оборони.

У подальших версіях, можливості ракети розширені для ураження як надводних, так і берегових цілей. Для ураження об’єктів на суші та кораблів Harpoon використовує інерційну навігацію за допомогою GPS. Бойова частина масою 227 кг забезпечує знищення широкого спектра цілей.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные