Новини та події

03.06.2022
Джерело: Мілітарний

Військові України почали освоєння ракетно артилерійських систем HIMARS

Військові України почали освоєння ракетно артилерійських систем HIMARS


Військові Збройних Сил України почали навчання з освоєння пускових установок HIMARS M142, які передають Сполучені Штати.

Про це пише Defence Blog.

За словами високопоставленого чиновника Міноборони США, перша група українських військових розпочала навчання поводженню з цим РСЗВ у невідомому місці за межами країни.

Навчання роботі з американськими ракетними артилерійськими системами підвищеної мобільності HIMARS проводитиметься за спеціальним планом підготовки. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Пентагону Колін Каль.

За його словами, навчання українських військових поводженню з цим озброєнням триватиме кілька тижнів.

Три тижні піде на навчання безпосередньої роботи із системою, також українські військові пройдуть додаткове навчання з технічного обслуговування данної системи зброї.

За словами заступника міністра оборони США з питань політики Коліна Кала, HIMARS були попередньо розміщені в Європі, щоб швидко доставити їх в Україну та почати навчання персоналу використовувати цю зброю якомога швидше.

1 червня США затвердили новий пакет військової допомоги Україні, яка включає ракетні артилерійські системи HIMARS та реактивні боєприпаси до них.

Україна отримає зброю в рамках пакета допомоги на 700 млн доларів США.

Загалом новий пакет допомоги передбачає передачу:

    • Високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS та боєприпаси;
    • П’ять контрбатарейних РЛС;
    • Два радари повітряного спостереження;
    • 1000 ракет Javelin і 50 командно-пускових одиниць;
    • 6000 одиниць протитанкової зброї;
    • 15 000 артилерійських снарядів калібру 155 мм;
    • чотири вертольоти Ми-17;
    • 15 тактичних машин;
    • Запасні частини та обладнання.

M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System – з англійської “високомобільна артилерійська ракетна система”), як шасі використовує 6-колісну тактичну вантажівку M1140 FMTV. Пускову установку можна використовувати, як реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) з боєприпасами різної дальності та як оперативно-тактичний ракетний комплекс.


Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные