Новини та події

29.05.2022
Джерело: Мілітарний

55-та бригада отримала на озброєння САУ CAESAR

55-та бригада отримала на озброєння САУ CAESAR

Українські артилеристи з самохідних установок Caesar знищують російських окупантів на Донбасі.

Фото зброї, яка працює по загарбникам, опублікував Генеральний штаб ЗСУ.

САУ Caesar використовують воїни-артилеристи Угруповання Об’єднаних сил, які добре освоїли нову для них зброю.

Колісні самохідні артилерійські установки (САУ) калібру 155-мм Україна отримала від Франції, як військово-технічну допомогу для протистояння окупаційним військам Росії.

Французькі САУ надійшли на озброєння 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» Збройних Сил України.

У Генеральному штабі повідомили, що нещодавно три бойові екіпажі зі складу окремої артбригади завдали вогневого ураження по противнику 155-мм снарядами.

Позиції російських окупантів були уражені на дальності понад 22 кілометри.

“Все швидко і чітко. Прибули на позицію, …50 сек – «До бою», дальність – 22110 метрів, 4-5 пострілів за хвилину, 55 сек «Відбій», зникли!”, – зазначили українські військові.

Ударом було знищено бронетехніку, вантажний автомобіль та боєприпаси окупаційних військ.

“Результат – два танка, дві БМД, вантажівка з боєкомплектом російських воєнних злочинців”, – уточнили у повідомленні Генштабу.

Нагадуємо, що 25 травня Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний повідомив, що самохідні гаубиці Caesar вже на передовій борються з російськими окупантами.

САУ Caesar – французька колісна 155 мм самохідна гармата розробки GIAT Industries. Серійно виробляється з 2007 року. В армію Франції було поставлено 72 одиниці. Довжина ствола – 52 калібри. Возимий боєзапас – 18 снарядів. Скорострільність – 6 пострілів за хвилину. Caesar здатний використовувати всю номенклатуру натівських 155-мм артснарядів. В якості шасі САУ для французької армії використовується Renault Sherpa 5 6×6.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные