Новини та події

25.05.2022
Джерело: Мілітарний

CAESAR: Головнокомандувач ЗСУ показав артилеристів на французьких САУ

CAESAR: Головнокомандувач ЗСУ показав артилеристів на французьких САУ


Самохідні гаубиці Caesar калібру 155-мм вже на передовій борються з російськими окупантами.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний.

Військові показали фото екіпажів та наданих Україні іноземних самохідних артилерійських установок Caesar на колісному шасі, які вже використовуються на передовій.

Гаубиці іноземного виробництва калібру 155-мм знищують російських окупантів.

“Наші артилеристи швидко опанували нові САУ, фактично за 2-3 години.

Щиро вдячний партнерам за надану допомогу! Вона слугує наближенню нашої Перемоги”, – повідомив Валерій Залужний.

Як зазначив головнокомандувач, Caesar – це самохідна артилерійська установка нового покоління. Вона дає можливість уражати противника на віддаленні 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю.

На цій відстані знаходиться артилерія, резерви, пункти управління противника. Їх знищення знижує наступальний потенціал противника.

Раніше із поширених відео у соцмережах стало відомо, що французькі колісні 155 мм самохідні артилерійські установки Caesar вже на території України і застосовуються проти ворога.

Про передачу Україні САУ Caesar від Франції стало відомо 22 квітня 2022 року. Тоді президент країни Емануель Макрон в інтерв’ю повідомив, що постачає Україні різноманітну зброю “від Міланів (ПТРК Milan – Мілітарний) до Цезарів” і планує надалі це робити.

Тоді французькі медіа висловлювали припущення, що буде поставлено дивізіон цих САУ (12 одиниць). Українські військові пройшли навчання у Франції по застосуванню цього артилерійського озброєння.

САУ Caesar – французька колісна 155 мм самохідна гармата розробки GIAT Industries. Серійно виробляється з 2007 року. В армію Франції було поставлено 72 одиниці. Довжина ствола – 52 калібри. Возимий боєзапас – 18 снарядів. Скорострільність – 6 пострілів за хвилину. Caesar здатний використовувати всю номенклатуру натівських 155-мм артснарядів. В якості шасі САУ для французької армії використовується Renault Sherpa 5 6×6.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные