Новини та події

20.05.2022
Джерело: Мілітарний

ЗСУ успішно експлуатують броньовані машини Oncilla – Міноборони

ЗСУ успішно експлуатують броньовані машини Oncilla – Міноборони

Збройні Сили України використовують колісні броньовані машини Oncilla.

Про це повідомили у Міноборони.

У Міністерстві оборони України зазначили, що бронеавтомобіль доводився українськими інженерами спеціально під потреби військових та з урахуванням переходу ЗСУ на стандарти НАТО.

Oncilla оснащена легким бойовим модулем з крупнокаліберним 12,7-мм кулеметом НСВТ і має 10-кратний тепловізійний приціл.

Бойова броньована машина Oncilla – це ліцензована версія бронемашини української розробки під назвою «Дозор-Б», яку виробляє польська компанія Mista.

В свій час ми вже розповідали про відмінності цих колісних бойових машин.

Інформація про продаж ліцензії на виробництво бронемашини «Дозор-Б» польській компанія «Міста» (Mista) з’явилась у 2013-у році. І вже на виставці озброєння в Польщі MSPO-2013 був продемонстрований варіант «Дозор-Б» під назвою Oncilla.

Перший бронеавтомобіль Oncilla був зібраний на Київському бронетанковому заводі, надалі виробництво мало відбуватись у Польщі.

Партія бойових машин Oncilla перед передачею до ЗСУ

У квітні минулого року, повідомлялося, що  Збройні Сили України отримали чергову партію бойових машин Oncilla, які були зібрані підприємством науково-виробничої компанії «ВК Система».

Загальна кількість поставлених одиниць не розголошується. Перед поставкою у війська машини проходили обкатку на полігоні.

У 2016-у році з’явилась інформація, що польський варіант проходить випробування в Україні, проте будь якої інформації про їх результати не було оприлюднено.

Партія бойових броньованих машин Oncilla 4Х4 L2014-UD переданих 12 травня 2021 року

У лютому 2020 року Кабінет Міністрів України озвучив інформацію про поставки озброєння до ЗСУ у 2019-у році, серед яких були і бойові машини Oncilla.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные