Новини та події

11.05.2022
Джерело: Мілітарний

Українські воїни використовують зенітну гармату С-60 для боротьби з окупантом

Українські воїни використовують зенітну гармату С-60 для боротьби з окупантом


Сили оборони України продовжують боротися з російськими окупантами на різних напрямках.

Про це повідомили у Територіальній обороні ЗС України.

Днями українські воїни Харківської бригади територіальної оборони опанували стрільби із зенітно-артилерійського комплексу С-60.

Також воїни провели стрільби з модернізованих кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

Відповідне відео роботи українських військових було оприлюднене сьогодня, 11 травня.

Зенітно-артилерійський комплекс С-60, що використовує зенітну гармату АЗП-57 калібру 57 мм, встановили на шасі бортового автомобіля КрАЗ-6322 з колісною формулою 6х6.

Автомобіль підвищеної прохідності забезпечив мобільність цьому зенітно-артилерійському комплексу.

У сучасних умовах бойових дій, зенітна автоматична гармата калібру 57-мм використовується для стрільби по наземним рухомим та стаціонарним цілям, в тому чисті й польовим укріпленням російських загарбників.

Судячи з кадрів відео, гармата використовує боєприпаси іноземного виробництва, які Україна отримала у якості військової допомоги для боротьби з російськими окупантами.

“Бійці Харківської бригади територіальної оборони Регіональне управління Сил територіальної оборони “Схід” ЗС України готові зустрічати ворога”, – зазначили у повідомленні Територіальної оборони ЗС України.

Причіпна зенітна установка С-60 калібру 57-мм призначена для знищення повітряних цілей на висоті до 6000 м, а також наземних, в тому числі броньованих, цілей на дальності до 12 000 м.

Гармата С-60 застосовується в складі батареї. Для знищення повітряних цілей використовуються унітарні постріли з осколковими трасуючими снарядами, а для знищення наземних броньованих цілей – унітарні постріли з бронебійними трасуючими снарядами. Осколкові снаряди оснащуються розташованим в бойовій частині детонатором з самоліквідатором.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные