Новини та події

09.05.2022
Джерело: Мілітарний

Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України

Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України

Президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

Підписання відбулося в Білому домі в прямому ефірі.

Документ прискорить передачу Україні озброєння та обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичних процесів.

Це законопроєкт, який надає важливу допомогу Україні, українському народу в їх боротьбі за демократію проти цієї брутальної війни. Я хочу подякувати конгресменам, законодавцям за те. що було прийнято цей законопроєкт. Це надзвичайно важлива допомога Україні. Кожного дня Україна платить своїми життями за те, що відбувається і не можливо повірити в ті звірства, які відбуваються з російського боку. Звичайно ми підтримуємо Україну і ці кроки є витратними, але ховатися від агресії ще більш витратно“, – сказав Джо Байден.

Також він згадав, що така програма діяла під час Другої світової війни та підкреслив, що саме зараз Європа потребує допомоги від США.

У тексті документа йдеться про надання президенту США розширених повноважень щодо передачі або надання в оренду Україні оборонних засобів для “захисту цивільного населення від російського військового вторгнення” та інших цілей.

Документ де-факто дозволяє дарувати обладнання з положеннями, які передбачають, що країни-одержувачі виплатять їх вартість Сполученим Штатам пізніше.

Голосування у Палаті представників Конгресу США відбулося 29 квітня 2022 року.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные