Новини та події

01.04.2022
Джерело: Мілітарний

ДШВ показали роботу оператора ПЗРК Stinger на рахунку якого два збитих Су-34

ДШВ показали роботу оператора ПЗРК Stinger на рахунку якого два збитих Су-34


Українські розрахунки переносних зенітно-ракетних комплексів знищують повітряні цілі російських загарбників.

У Командуванні Десантно-штурмових військ Збройних Сил України показали бойовий пуск ракети оператором ПЗРК Stinger по повітряному об’єкту супротивника.

На рахунку цього українського воїна вже два збитих російських винищувача-бомбардувальника Су-34.

Військові розповіли, що минулого тижня, в одному з районі виконання завдань, майстер-номер обслуги підрозділу протиповітряної оборони 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України, солдат Гліб С. з ПЗРК знищив два винищувача-бомбардувальника Су-34 Повітряно-космічних сил ЗС РФ.

“Виявивши повітряну ціль на висоті близько двох тисяч метрів, я здійснив бойовий пуск, в результаті якого літак вибухнув в повітрі, – розповідає десантник. – Через день, наше “полювання” також було вдалим, іншу “Сушку” спідкала така ж сама участь”.

Українські десантники також показали відео на якому зафіксований бойовий пуск з ПЗРК Stinger, в результаті якого був збитий винищувач-бомбардувальник Су-34 на висоті 2000 метрів та вибухнув в повітрі.

“Військовослужбовці підрозділів протиповітряної оборони Десантно-штурмових військ Збройних Сил України продовжують успішно знищувати повітряні об’єкти російських окупантів, рятуючи життя своїм співвітчизникам”, – підсумували у Командуванні ДШВ.

Нагадуємо, що 26 березня, на Миколаївщині, підрозділами протиповітряної оборони 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ було збито три крилатих ракети, випущенні російськими окупантами.

Такох відзначено, що за час широкомасштабної збройної агресії росії проти України, підрозділами протиповітряної оборони Десантно-штурмових військ ЗС України збито біля двох десятків одиниць повітряних об’єктів противника.

FIM-92 Stinger — переносний зенітно-ракетний комплекс класу «земля-повітря» з інфрачервоною головкою самонаведення.

Комплекс розробки американської компанії General Dynamics, призначений для ураження вертольотів і літаків противника, що низько летять, на зустрічних і наздоганяючих курсах в умовах впливу природних і штучних теплових перешкод.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные