Новини та події

21.03.2022
Джерело: Мілітарний

КБ «Луч» навчає нові протитанкові розрахунки

КБ «Луч» навчає нові протитанкові розрахунки

Державне підприємство Київське конструкторське бюро «Луч» навчає протитанкові розрахунки Збройних Сил України.

У ДП «ДержККБ «Луч» повідомили, що фахівці підприємства продовжуть навчання протитанкових розрахунків ЗСУ та впроваджують нові зразки озброєння.

Військовослужбовці відпрацьовують навички з використання сучасних українських протитанкових ракетних комплексів «Скіф» (Стугна-П) і «Корсар».

Також за підтримки Генерального штабу Збройних Сил України поновлено підконтрольну експлуатацію комплексу «Амулет».

Це зброя у вигляді дистанційно-керованого бойового модулю, який може оснащуватися протитанковими ракетами калібрів 130 мм чи 152 мм.

У рамках даної програми, проведено дослідну модернізацію бойової машини 9П148 «Конкурс» (шасі БРДМ-2) зі встановленням новітнього озброєння, здатного уражати цілі на більших відстанях.

“Дякуємо Збройним Силам України за довіру!”, – написали у повідомленні КБ «Луч».

Український легкий ПТРК «Корсар» призначений для ураження нерухомих та рухомих броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом.

«Корсар» ЗСУ. Листопад 2021

Наведення ракети здійснюється по лазерному променю. Максимальна дальність стрільби ракетою, якою оснащується «Корсар», складає 2500 метрів. «Корсар» може використовувати ракети з уламково-фугасною бойовою частиною – РК-3ОФ та тандемно-кумулятивною бойовою частиною – РК-3К.

Постріл з «Стугна-П» під час змагань. Фото: АрміяInform

Протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П» призначений для ураження танків та інших броньованих цілей, в тому числі оснащених сучасними засобами динамічного захисту, за допомогою 130/152 -мм керованої ракети.

Система управління протитанкового комплексу напівавтоматична, по лазерному променю.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные