Новини та події

27.10.2017
Джерело: газета "Народна армія"

Модернізовану "Шилку" обладнали багатофункціональною РЛС

Модернізовану "Шилку" обладнали багатофункціональною РЛС

Вона забезпечує виявлення, захоплення і точнийсупровід усіх повітряних і наземних цілей, які перебувають у секторіспостереження, по трьох координатах і радіальній швидкості, а також видачуцілевказівок на засоби ураження.

На цьогорічній виставці «Зброя та безпека»Державне підприємство завод «Арсенал» представило модернізовану версіюЗСУ-23-4М «Шилка». До речі, модернізацію наявних зенітних ракетних(артилерійських) комплексів з метою підвищення їхніх бойових можливостей у ЗбройнихСилах України розглядають як один із пріоритетних напрямків розвиткупротиповітряної оборони Сухопутних військ.

Shilka

Засловами генерального директора ДП завод «Арсенал» Ігоря Волощука, під часмодернізації основну увагу було приділено насамперед покращеннютактико-технічних характеристик системи керування вогнем, а також збільшеннювогневих можливостей зенітної самохідної установки.

Річ у тім, що початково «Шилка» була обладнанарадіолокаційною станцією 1РЛ33М, яка могла супроводжувати лише одну повітрянуціль. Тож вирішили замінити її на багатофункціональну РЛС із цифровою антенноюрешіткою. У результаті з’явилася можливість визначати в секторі спостереженняусі наземні та повітряні цілі, але вже за трьома координатами та радіальноюшвидкістю.

Зважаючи на те, що інформація про зміни у «поведінці»повітряної цілі миттєво оновлюється на екрані, оператор може не лише їхідентифікувати, а й відслідковувати їхній маневр. Це важливо, адже дозволяєзбільшити імовірність ураження під час здійснення пострілу на упередження. Уразі необхідності це дає змогу оперативно скоректувати ведення вогню.

Довідка «НА»

Зенітнусамохідну установку ЗСУ-23-4 «Шилка» почали масово виготовляти ще 1964 року.Вона призначена для протиповітряного захисту наземних військ, знищенняповітряних цілей, що летять зі швидкістю до 450 м/с, на відстанях до 2500метрів та висотах до 1500 метрів, а також наземних (надводних) цілей навідстані до 2000 метрів із місця, з короткої зупинки і під час руху.

УЗбройних Силах України до весни 2014 року переважна більшість цих зенітнихсамохідних установок перебувала на базах зберігання. На озброєнні вони булилише в складі дивізіону 36-ї бригади берегової оборони. А з початком бойовихдій у районі проведення АТО «Шилку» повернули до строю.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные