Новини та події

26.12.2021
Джерело: Мілітарний

КБ «ЛУЧ» планує завершити випробування модернізованого «Штурм-С» у 2022 році – Коростельов

КБ «ЛУЧ» планує завершити випробування модернізованого «Штурм-С» у 2022 році – Коростельов
У КБ «ЛУЧ» сподіваються, що у наступному році будуть завершені випробування модернізованого самохідного ПТРК «Штурм-С».

Самохідний ПТРК «Штурм-СМ», що є доопрацьованим радянським комплексом «Штурм-С» успішно пройшов попередні випробування, повідомив Генеральний конструктор-Генеральний директор ДП ДККБ «ЛУЧ» Олег Коростельов в інтерв’ю Defense Express.

Модернізований «Штурм-СМ» отримав на озброєння керовану ракету РК-2П «Бар’єр-П» від КБ «Луч» з дальністю 7 км.

Зазначимо, що оригінальний самохідний ПТРК «Штурм-С» був розроблений в середині 70-х років у в Коломенському конструкторському бюро машинобудування.

Самохідний ПТРК «Штурм-С»

В якості прицілу використовується вітчизняна оптико-прицільна станція ОПСН-І розроблена ДП «Ізюмський приладобудівний завод» та вперше продемонстрована у грудні 2018-го року.

«Штурм-СМ» успішно пройшов попередні випробування. І все що зараз потрібно – завершити державні випробування. Як мені відомо, Міністерство оборони внесла цю роботу у державне оборонне замовлення на 2022 рік. Ми (ред. КБ «ЛУЧ») сподіваємось, що у наступному році ми завершимо цю роботу, завершимо державні випробування», – сказав Олег Коростельов.

В лютому 2019-го року, ОПСН-І розпочала випробування як складової частини системи управління вогнем наземних, повітряних та морських систем.

ОПСН-І призначена для візуального телеспостереження, вибору і супроводу цілі навідником, визначення дальності до цілі, формування на програмній відстані лазерного інформаційного поля управління протитанковою ракетою.

У вересні поточного року, стало відомо, що на державному підприємстві «Ізюмський приладобудівний завод» модернізували прицільну станцію ОПСН-І. Модернізована станція має підвищити точність наведення ракет.

Модернізована високоточна оптико-прицільна станція наведення (ОПСН-І). Фото: АрміяІнформ

У стандартній комплектації ОПСН-І оснащена тепловізійним каналом (дальність виявлення цілі становить від 14,5 км). Також на ній встановлено три цифрові багатофункціональні кольорові камерами (цілі визначаються на відстані до 12,5 км), а також є лазерний далекомір.

Після проведення модернізації на ОПСН-І вдалося досягти значного покращення основних параметрів.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные