Новини та події

30.11.2021
Джерело: Мілітарний

КБ «ЛУЧ» адаптувало свої ракети для бронетранспортера М113

КБ «ЛУЧ» адаптувало свої ракети для бронетранспортера М113
Державне підприємство Конструкторське бюро «Луч» (ДККБ «Луч») адаптувало свої протитанкові керовані ракети для озброєння гусеничного бронетранспортера М113.


Українське підприємство «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» ​​успішно випробувало свою керовану ракету з гусеничного бронетранспортера М113 у рамках демонстрації зброї потенційному неназваному замовнику, пише Defence Blog.

Демонстраційні ракетні пуски проводилась на військовому полігоні в Південній Азії для одного з потенційних покупців українських ПТРК.

За словами представника державної компанії, випробування бойовою стрільбою проводилися з платформи гусеничного бронетранспортера M113 під кутом крену 15 градусів.

ПТРК Скіф

У КБ «Луч» не назвали точної дати та країни, але зазначили, що всі цілі були успішно уражені, а потенційний клієнт був у захваті від точності ракет українського виробництва.

Є припущення, що випробування відбувалися у Пакистані, де ДККБ «Луч» бере участь у тендері на постачання протитанкових комплексів армії цієї країни зі своїм комплексом «Скіф» (експортна версія ПТРК «Стугна-П»).

У квітні, КБ «Луч» показав роботу вітчизняного ПТРК «Корсар» в різних погодних та кліматичних умовах.

В демонстраційному відео протитанковий ракетний комплекс стріляє у пустелі, в лісостепу, влітку та взимку, та в усіх умовах влучає в ціль. Відео презентація:

Легкий переносний ракетний комплекс «Корсар» має дальність стрільби до 2,5 км та призначений для ураження нерухомих та рухомих броньованих цілей з будь-якими видами і типами броні.

У жовтні, Державне підприємство вперше показало процес виробництва вітчизняних протитанкових ракет до комплексів «Стугна-П» та легкого «Корсар» .

Комплекси дозволяють боротись з танками, бронетранспортерами, швидкісними десантними катерами, гелікоптерами, безпілотниками а також уражами малорозмірні цілі типу довготривалих вогневих точок.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные