Новини та події

27.10.2021
Джерело: Мілітарний

В Україні створюють полігон для випробувань озброєння та військової техніки Сухопутних військ

В Україні створюють полігон для випробувань озброєння та військової техніки Сухопутних військ
В Україні створюють випробувальний полігон для озброєння та військової техніки Сухопутних військ Збройних сил.

Робоча група, за участі представників Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, Воєнно-наукового управління Генерального штабу ЗС України, представників оборонно-промислового комплексу України, відпрацювала план заходів по створенню полігону для проведення випробувань озброєння та військової техніки (ОВТ) Сухопутних військ Збройних сил України, повідомили у ДНДІ ВС ОВТ.

Ці заходи відбуваються на виконання доручення Головнокомандувача ЗС України щодо заходів з розвитку системи випробування ОВТ СВ ЗСУ ДНДІ ВС ОВТ.

З метою визначання локації для створення полігону, учасниками групи було здійснено рекогностування військових містечок Чернігівського гарнізону та полігону смт. Гончарівське.

Також, робоча група заслухала доповіді фахівців інституту з визначених завдань.

За результатами роботи, було підготовлено доповідь Головнокомандувачу Збройних сил України.

Створення будь-якого сучасного зразка озброєння, на заключній стадії розробки, потребує детальної оцінки шляхом проведення відповідних випробувань із залученням спеціального обладнання, випробувальної бази, вимірювальних комплексів, полігонів тощо.

Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ) визначено спеціалізованою випробувальною організацією для забезпечення виконання завдань наукової та науково-технічної діяльності та супроводження й проведення випробувань і робіт з оцінки відповідності озброєння та військової техніки Збройних Сил та інших військових формувань країни.

Одним із пріоритетних завдань, яке стоїть перед Україною є відновлення та укріплення обороноздатності Збройних Сил та інших військових формувань.

Нарощення їх бойового потенціалу шляхом оснащення новітніми вітчизняними зразками озброєння та військової техніки.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные