Новини та події

26.09.2021
Джерело: Мілітарний

У ЗСУ модернізовано 50% танків – Залужний

У ЗСУ модернізовано 50% танків – Залужний
Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний повідомив, що 50% танків ЗСУ пройшли модернізацію.

Про це інформує Мілітарний.

Генерал-лейтенант Валерій Залужний в інтерв’ю інтернет-виданню «Радіо Свобода», відповів на питання щодо планів по модернізації радянського озброєння, яке наразі є в Збройних сил України .

Це буде залежати від того, наскільки держава буде спроможна забезпечити наші потреби. Потреба в такому дійсно є. Дійсно є! Необхідно нам і танки міняти, і вертольоти, – сказав він.

 

Як приклад Залужний навів гелікоптери Мі-8МСБ, зауваживши, що «від цього вертольоту від радянських часів залишився тільки хіба що один фюзеляж, все решта виробляється на території України».

Так, на сьогодні ми не можемо на 100% забезпечити модернізацію тих самих танків, але на сьогодні 50% від них – це вже модернізовані. Знову ж таки від радянського танка там залишився тільки корпус, – розповів командувач.

Залужний додав, що оновлення озброєння відбуватиметься по мірі того, як у держави з’являтимуться на це кошти, але вже зараз «робота йде».

У травні, ДП «Харківський бронетанковий завод» відвантажив Збройним Силам України бойові машини Т-64, які пройшли капітальний ремонт з елементами глибокої модернізації.

Танки Т-64 відремонтовані та модернізовані на ДП «Харківський бронетанковий завод»

Попередня передача відбулася у березні, коли Харківський бронетанковий передав Збройним Силам 9 відремонтованих та модернізованих танків Т-64.

В ході ремонту на підприємстві встановили новітні засоби навігації та зв’язку, тепловізійні прилади тощо.

Також, у квітні Львівський бронетанковий завод передав у Збройні Сили України 5 модернізованих танків Т-64 та Т-72. Попередня партія налічувала понад 10 модернізованих бойових машин.

Відремонтовані та модернізовані на ДП «Львівський бронетанковий завод» танки Т-64 та Т-72

Танки укомплектовано системами управління вогнем, внутрішнього і зовнішнього зв’язку та комунікації, приладами денного та нічного бачення, камерами заднього виду, супутниковою навігацією та динамічним захистом.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные