Новини та події

01.09.2021
Джерело: УкрОборонПром

Укроборонпром уклав три угоди про співробітництво з американськими оборонними компаніями

Укроборонпром уклав три угоди про співробітництво з американськими оборонними компаніями

В рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до США Укроборонпром провів низку переговорів та уклав три угоди про співробітництво з американськими оборонними компаніями

Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв, у складі офіційної делегації на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським, перебуває у Сполучених Штатах Америки.

В рамках візиту вже відбулася низка робочих зустрічей з провідними американськими оборонними компаніями. Результатом стало досягнення домовленостей про співпрацю та підписання трьох угод про співробітництво на загальну суму 2 млрд. 500 млн. доларів США.

Так, проведено переговори із керівництвом американської компанії Lockheed Martin Corporation, зокрема з Віце-президентом Раймондом Пізеллі. Результатом стало рішення про співпрацю у сфері оборонно-промислового комплексу. Йдеться, зокрема, про розробку спільних проєктів та програм, організацію досліджень та розробок. Також сторони домовились про взаємодію у сфері комплаєнсу – це важливо задля дотримання високого рівня прозорості у подальшому співробітництві.

Укроборонпром співпрацюватиме з компанією Harris Global Communications Inc., що входить до групи компаній L3Harris Technologies, яка є одним зі світових лідерів оборонних технологій. Підписана угода, зокрема, передбачає реалізацію спільних проєктів, зокрема щодо постачання продукції в Україну, включаючи подальшу її інтеграцію у повітряні, наземні та морські системи.

Підписано угоду з GLOBAL ORDNANCE – компанією-постачальником оборонної продукції у різних країнах світу.

Перемовини із президентом міжнародної компанії DAY & ZIMMERMANN LONE STAR LLC також завершилися підписанням угоди. Вона стосується розробки проєктів з модернізації та створення нових виробничих потужностей із залученням іноземного капіталу для підприємств Укроборонпрому.

«Стратегія розвитку ОПК України, затверджена Президентом Володимиром Зеленським, та нещодавно схвалений Верховною Радою у другому читанні Законопроєкт №3822 створюють необхідні умови для розширення військово-технічного співробітництва зі стратегічними партнерами, залучення інвестицій, трансферу технологій та модернізації виробництва. Досягнуті домовленості та підписані угоди виводять на новий етап співпрацю між нашими країнами у сфері ОПК та підтверджують зацікавленість американських партнерів у співробітництві з українською оборонкою», - відзначає Юрій Гусєв.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные