Новини та події

20.08.2021
Джерело: УкрОборонПром

Військова авіація України достроково отримала нові ракети від ДАХК «Артем»

Військова авіація України достроково отримала нові ракети від ДАХК «Артем»
Державна акціонерна холдингова компанія (ДАХК) «Артем», яка входить до складу Укроборонпрому, відвантажила Повітряним силам ЗСУ партію некерованих авіаційних ракет РС-80. Таким чином, підприємство достроково виконало державне оборонне замовлення.

Некеровані авіаційні ракети РС-80 спроєктовані конструкторським бюро ДАХК «Артем» для озброєння ударних та спеціальних вертольотів армійської авіації, а також бойових літаків штурмової, винищувальної та бомбардувальної авіації ЗСУ. Ракети здатні пробивати 400 мм броні за дальності запуску у 1300 – 5000 метрів. Дальність ураження повітряних цілей – до 4 км, наземних – до 7 км.

РС-80 призначені для знищення живої сили противника, бронетехніки, фортифікаційних споруд та інших цілей. Для забезпечення найбільш ефективного ураження конструктори ДАХК «Артем» передбачили оснащення РС-80 різними бойовими частинами та детонаторами.

Наприклад, оснащення ракети пучково-осколковою бойовою частиною з програмованим підривачем дасть змогу здійснювати підрив безпосередньо у повітрі у кількох метрах від цілі, що значно підвищує ефективність ураження. Ця модифікація розроблена для боротьби з безпілотниками у складі зенітних ракетних комплексів. Також РС-80 може оснащуватись кумулятивною бойовою частиною для знищення бронетехніки противника.

Некерована авіаційна ракета РС-80 поставлена на озброєння ЗСУ. У жовтні 2020 року ДАХК «Артем» виготовила першу партію на замовлення Міністерства оборони України.

 

 

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные