Новини та події

23.07.2021
Джерело: Мілітарний

«Артем» випробував боєприпас калібру 155 мм

«Артем» випробував боєприпас калібру 155 мм
ДАХК «Артем» випробував власний боєприпас калібру 155 мм.


Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» повідомляє про вчасно та якісно виконаний черговий етап дослідно-конструкторської роботи по створенню артилерійського боєприпасу калібру 155 мм в межах виконання державного оборонного замовлення.

Заявляється, що компанія успішно провела випробування артилерійського снаряду на підрив та на безпечність експлуатації виробу.

Наразі проводяться підготовчі роботи до виконання наступного етапу дослідно-конструкторської роботи (ДКР). У березні, ми повідомляли, що компанія «Артем» готується до виробництва 155 мм боєприпасів.


На той час на підприємстві виготовлялася установча партія, яка як планувалося, у червні цього року, мала розпочати випробування. Дослідно-конструкторська робота триває в інтересах Міністерства оборони України.

“В нашій версії він буде двоскладовий, тобто він матиме донну частину та верхню частину”, – розказав технічні деталі Володимир Зімін

Президент компанії уточнив, що вже виготовлена вся необхідна оснастка та є відштампована донна частина боєприпасу.

“На наступному тижні переходимо до роботи над верхньою частиною боєприпасу та до червня місяця ми вийдемо на випробування”, – додав Зімін.

Окрім цього, Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» вже виготовляє 152-мм снаряди до систем «Гіацинт» для потреб Збройних Сил України.

Макети боєприпасів. Фото з відкритих джерел

До кінця цього року партію боєприпасів до систем «Гіацинт» у буксованому (2А36) та самохідному варіанті (2С5буде передано Міністерству оборони України.

Снаряд виготовляємий на ДАХК «Артем» відрізняється від базового ОФ-29 більшою механічною точністю та меншою похибкою по вазі, проте на відміну від радянського зразка український аналог збірний з трьох частин – донної, верхньої та конусної.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные