Новини та події

08.06.2021
Джерело: Міністерство Оборони України

"БТР-морпіх": успішно випробувано БТР-4Е для Військово-Морських Сил, - Андрій Таран

"БТР-морпіх": успішно випробувано БТР-4Е для Військово-Морських Сил, - Андрій Таран
Днями відбулися додаткові типові випробування БТР-4Е з покращеними характеристиками для подолання водних перешкод. Розробка такої модифікації БТР-4Е обумовлена необхідністю комплектування підрозділів Військово-Морських Сил бронетехнікою для десантування з надводних десантних кораблів, відзначив Міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, у процесі випробувань бронемашина продемонструвала очікувані характеристики та зарекомендувала себе відмінно.

— Сучасний, багатофункціональний, грізний — це трьома словами характеристика такого варіанту виконання БТР-4Е. Після додаткових типових випробувань з подолання водних перешкод ми вкотре пересвідчилися у перспективності цього зразка військової техніки та його необхідності для оборони України. БТР-4Е є виключно українською розробкою, що пройшла повний цикл від "чистого аркуша" до постановки на озброєння, — зазначив Андрій Таран.

Він підкреслив, що основною відмінністю варіанту виконання БТР-4Е для потреб ВМС ЗС України від базового зразка є призначення для транспортування особового складу морської піхоти і їх вогневої підтримки в бою та здатністю цілодобово виконувати завдання в зонах помірно-холодного морського клімату. Бронетранспортер БТР-4Е серійно випускається в Україні, планово надходить до підрозділів Збройних Сил України.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные