Новини та події

23.05.2021
Джерело: УкрОборонПром

Президент України оновив склад Наглядової ради Укроборонпрому

Президент України оновив склад Наглядової ради Укроборонпрому
Президент України Володимир Зеленський підписав два укази, одним з яких припинив повноваження Володимира Горбуліна, першого віцепрезидента Національної академії наук України, як члена Наглядової ради ДК "Укроборонпром", іншим – призначив трьох нових членів.

Так, згідно з Указом Глави держави № 208/2021 до вищого керівного органу Концерну увійшли президент Київської школи економіки Тимофій Милованов (за згодою) і промисловці Олександр Носов і Ростислав Шурма (за згодою).

Отже, на сьогодні Наглядова рада Укроборонпрому представлена 5-ма членами. До її складу також входять перший заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Валерій Іващенко та ексдиректор Агентства дослідницьких проєктів з оборони (DARPA) Ентоні Дж. Тетер.

Генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв подякував Володимиру Горбуліну за роботу у Наглядовій раді Концерну на посаді голови та зазначив, що припинення його повноважень пов’язані зі станом здоров’я.

22 травня очільник Концерну Юрій Гусєв представив пана Милованова керівникам Укроборонпрому та його підприємств-учасників.

"Я маю дуже велику повагу до Володимира Горбуліна, який став для мене справжнім ментором, – розповів Тимофій Милованов. – Він чудово знає, як спілкуватися з політиками, як працюють держава та економіка, має бачення розбудови оборонної галузі та розуміє, що для цього потрібно. Ми домовилися з паном Горбуліним, що за потреби він буде консультувати мене та команду Концерну з нагальних питань. І ми це дуже цінуємо, оскільки його думка є думкою справжнього науковця та патріота. Я б хотів, щоб у нас було якомога більше таких державників, як Володимир Павлович. Україні, Академії Наук, Укроборонпрому та всім нам дуже пощастило, що в нашій країні є така людина".

Нагадаємо, до повноважень Наглядової ради Укроборонпрому належить, зокрема, затвердження стратегії розвитку та напрямів діяльності Концерну, а також здійснення контролю за виконанням Концерном та його учасниками покладених на них завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва.

Відповідно до п. 34 Статуту ДК "Укроборонпром" Наглядова рада складається з п’яти членів, три з яких призначаються Президентом України, а два – уповноваженим органом управління. Члени Наглядової ради Концерну відповідно до п. 35 Статуту ДК "Укроборонпром", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.2011 № 993 "Про деякі питання Державного концерну "Укроборонпром" (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 04.10.2018 № 849), працюють на безоплатній основі і не перебувають з Концерном у трудових відносинах.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные