Новини та події

07.05.2021
Джерело: Мілітарний

КБ «ЛУЧ» здійснює науково-технічне супроводження ДКР «Корал»

КБ «ЛУЧ» здійснює науково-технічне супроводження ДКР «Корал»

Державне київське КБ «ЛУЧ» здійснює науково-технічнесупроводження ДКР «Корал» з розробки зенітного ракетного комплексу корабельногобазування.

Про це повідомляє Мілітарний.

Підставою для виконання є Рішення Міністраоборони України Степана Полторака, за яким дослідна конструкторськаробота ведеться з 2016 року.

Заявлені технічні характеристики для основи комплексу – уніфікованої керованоїракети:

Максимальна дальність стрільби: 30 км

Максимальна висота ураження цілей: 10 км

Максимальна швидкість польоту: 1100 м/с

Система наведення:ІНС+АРГСН

Маса ракети: 300кг

Маса бойової частини: 25 кг

 

Габаритні розміри, мм:

діаметр: 230/260

довжина: 4330

розмах крил, рулів:674

контейнер:490х490х4870


Раніше Генеральний конструктор КБ «ЛУЧ» ОлегКоростельов озвучив інформацію про можливість створення вітчизняногозенітного ракетного комплексу середньої дальності.

В основі комплексу допрацьована під знищенняповітряних цілей керована ракета високоточної системи залпового вогню «Вільха»,що може уражати цілі на відстані в понад 100 км.

КБ «ЛУЧ» здійснює науково-технічнесупроводження ДКР «Корал». Пуск ракетного комплексу «Вільха-М» Стопкадр з відеоВійськового телебачення України

Зенітна керована ракета (ЗКР) отримає активнуабо пасивну головку самонаведення (ГСН), як то вже було реалізовано «ДККБ «ЛУЧ»під час модернізації ЗРК С-125 «Печора» для Анголи, та матиме нову системузапуску замість напрямних РСЗВ «Смерч».

Багато зі складових майбутньогозенітного-ракетного комплексу вже створено, за оцінками Олега Петровича вжеблизько 40-50% комплектуючих пройшли етап від розробки до випробувань на іншихвидах озброєні.

За оцінками озвученими влітку 2020 року длястворення українського ЗРК (зенітного ракетного комплексу) потрібно 30-50 млн доларів. Ці кошти необхідні напроведення дослідних конструкторських робіт, за результатами якихвиготовляються дослідні зразки та проходять випробування.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные