Новини та події

02.05.2021
Джерело: Defense Express

Туреччина побудувала новий боєприпасний завод: за рік і $25 млн

Туреччина побудувала новий боєприпасний завод: за рік і $25 млн

Туреччина завершила будівництво нового заводу звиробництва вибухових речовин MKEK Barutsan. 30 квітня президент цієї країниРеджеп Тайіп Ердоган особисто відкрив підприємство і виголосив цікаві подробиціцього проєкту.

Наше підприємтсво може виробляти боєприпаси і зброю всіхкалібрів від 5,56 мм до 203 мм під одним дахом. Підприємство було створено за12 місяців завдяки інвестиціям обсягом у 25 мільйонів доларів. Було зазначено,що річна виробнича потужність становить 200 тонн. Завод розміщений на площі 4тисячі 584 квадратних метри.

"Завдяки цьому підприємствунаша країна має можливість виробляти енергетичні матеріали, що мають лишедекілька країн світу. Туреччина імпортувала всі види продукції, від ракетногопалива до авіаційних бомб, від боєголовок до боєприпасів. Недавні події, атакож явні і приховані ембарго, яким ми піддалися, створили необхідність увиробництві такої важливої продукції в нашій країні", заявив президентТуреччини Реджеп Тайіп Ердоган на церемонії відкриття.

"За такий короткий період часу, як рік, цей об'єкт бувстворений з використанням повністю вітчизняного обладнання, національнихтехнологій і методу приватно-державного співробітництва. Ми більше ні від когоне будемо залежати щодо наших боєприпасів, вибухових речовин боєголовок, ракеті авіаційних бомб. Завдяки відкритому підприємству ми, Туреччина, досягли вищоїліги з виробництва вибухових речовин нового покоління.

Ракетні боєголовки, піротехнічніматеріали, гексоген, октоген, компоненти, які використовуються у якостісировини в композитному ракетному паливі, будуть вироблятися на виробничійлінії, яка на 100% створена національними підприємствами", повідомивРеджеп Тайіп Ердоган.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные