Новини та події

21.04.2021
Джерело: Український Мілітарний Портал

“Оплот” конкурує із Т-90 в майбутній закупівлі танків Єгиптом

“Оплот” конкурує із Т-90 в майбутній закупівлі танків Єгиптом
Завод ім. Малишева (Харків) продемонстрував танк “Оплот” та виробничі потужності підприємства делегації з Єгипту.

Про це директор заводу Василь Крилас розповів в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами на полігоні пройшли стрільби з усіх видів озброєння і продемонстрували “практично стовідсоткові попадання”. Також танк показав “дуже хорошу динаміку-швидкість, подолання перешкод”.

Керівник підприємства розповів про перспективи закупівлі українських танків єгипетською армією:

 "Усі залишилися задоволеними, під враженням. Я можу сказати, що дуже серйозно нас розглядають. Наш конкурент – російський Т-90. Але я сподіваюся на підтримку держави в перемовинах на найвищому рівні, й зазначу, що велику роботу проводять наші спецекспортери. Тож сподіваємося".

Зараз основу танкового парку Сухопутних військ Арабської республіки Єгипет складають американські танки M1A1 Abrams, значна частина яких була зібрана в країні за ліцензією. Також єгипетська армія має значну кількість застарілих американських танків М60, російські танки Т-80У і сотні танків Т-54, Т-55, Т-62, частина яких на зберіганні.

БМ “Оплот” — український основний танк, створений на ХКБМ. Єдиним оператором танків є Королівська армія Таїланду, яка має на озброєнні 49 одиниць, які були поставлені протягом 2014-2018 років за контрактом 2011 р.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные