Новини та події

07.06.2018
Джерело: РНБО України

РНБО України ухвалить рішення щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності для вітчизняних компаній-виробників озброєння

РНБО України ухвалить рішення щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності для вітчизняних компаній-виробників озброєння

Рада національної безпеки і оборони України планує найближчим часомухвалити рішення щодо лібералізації зовнішньоекономічної діяльності длявітчизняних компаній-виробників озброєння. Про це заявив Секретар Радинаціональної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, виступаючи на ІХНаціональному експертному форумі у Києві.

Секретар РНБО України повідомив, що частка приватного сектору узагальних обсягах виробництва озброєнь постійно збільшується, і зараз «понад50% Державного оборонного замовлення виконують приватні компанії».

«РНБО готує найближчим часом рішення щодо лібералізаціїзовнішньоекономічної діяльності. Воно передбачає дозвіл на прямий експортвласної продукції без посередництва державних спеціалізованих компаній всімвиробникам військової техніки і зброї незалежно від того, належать вони додержавного сектора або приватного. Ми дозволимо імпорт продукції військовогопризначення для власних потреб виробників військової техніки і зброї, а такожімпорт для недержавних підприємств, що мають прямі дилерські угоди ззакордонними виробниками озброєнь, - сказав він. - Знімаємо всі обмеження щодопрямих контрактів для наших силових міністерств щодо закупівлі зброї закордоном, коли вітчизняний виробник не може задовольнити ці потреби».

«Це дуже серйозний крок, який значно зміцнить нашу обороннуспроможність і дасть потужний поштовх розвитку оборонної промисловості», -зазначив О. Турчинов. «Лібералізація - необхідний тренд для розвитку ОПК. Алелібералізація зовнішньоекономічної діяльності не передбачає зменшення жорсткогоекспортного контролю і відповідності наших дій всім міжнародним угодам, якіпідписала Україна», - підкреслив він.

«Ми також готові ініціювати перед парламентом зняття обмежень щодоприватизації та залучення інвестицій до наших державних оборонних підприємств,і зацікавлені, щоб інвесторами були, в першу чергу, представники нашихстратегічних партнерів - країн-член НАТО», - резюмував Секретар РНБО України.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные