Новини та події

11.10.2017
Джерело: Государственный концерн "Укроборонпром"

БТР-4МВ1 – посилений захист за стандартом НАТО та досвід АТО

БТР-4МВ1 – посилений захист за стандартом НАТО та досвід АТО

БТР-4МВ1, який був створений фахівцями"Харківського конструкторського бюро ім. Морозова", що входить доскладу "Укроборонпрому", вперше представлений в Україні під часміжнародної виставки "Зброя та Безпека-2017".

БТР-4 активно використовується захисникаминашої країни у ході АТО і харківські зброярі з ДП "ХКБМ" врахуваливсі зауваження, які виникли під час експлуатації БТР-4 у бойових діях.

Завдяки змінам у фронтальній частиніброньованої машини, а також її технологічному рішенню у відповідності доостанніх тенденцій бронетехніки НАТО, вдалось досягти принципово нового рівнязахисту БТР-4.

При створенні БТР-4МВ1 розробники використалимодульний підхід побудови бронезахисту активно використали рознесену броню.Такий модульний підхід дозволяє у польових умовах оперативно замінюватиелементи верхнього шару броні.

Завдяки цим заходам захист БТР-4МВ1 значноперевищує будь-який зразок БТР чи БМП, який зараз знаходиться на озброєнніукраїнських захисників. 

Технологічні рішення, які прийняли фахівці "Харківського конструкторськогобюро ім. Морозова" дозволили збільшити вагу БТР-4МВ1 лише до 24-25 т., щона 2-3 тони більше за звичайну версію БТР-4. Всі ходові властивості, якізабезпечує колісна формула 8х8 у поєднанні із німецьким двигуном від Deutz таамериканською трансмісією Alisson, залишились без змін: максимальна швидкість –110 км/год. Окрім того, БТР-4МВ1 зберіг можливість форсування водних перешкодуплав, зі швидкістю до 10 км/год.

"БТР-4МВ1 – є машиною, яка забезпечуєзахист екіпажу на найвищому рівні, для цього класу бронетехніки. А завдякимодульному підходу у бронюванні і наявності багатоцільових відсіків, якідозоляють встановлювати додаткові паливні баки, поплавки або додаткову броню,ми тепер можемо за мінімальний час переоснастити БТР-4МВ1. Окрім того,використання бойових модулів також дозволяє проводити заміну озброєння бойовоїмашини. Фактично зараз БТР-4МВ1 можливо за короткий час пристосувати довиконання будь-якої задачі, від дозорно-розвідувальної до машини-амфібії дляморської піхоти. Це підхід, який використовується у найкращих зразкахбронетехніки країн-членів НАТО, вже реалізовано у українському БТР-4", –заявив директор "Харківського конструкторського бюро ім. Морозова"Олексій Бабіч.

Нагадаємо, що міжнародна спеціалізованавиставка "Зброя та Безпека-2017" проходить 10-13 жовтня уМіжнародному Виставковому Центрі, який знаходиться на Броварському проспекті,15.

Варто зазначити, що одночасно зі "Зброєюта Безпекою", у столиці США – Вашингтоні проходить глобальна міжнароднавиставка Association of the US Army (AUSA), на якій ДК"Укроборонпром" вперше представляє передові розробки українськогооборонно-промислового комплексу. Участь "Укроборонпрому" у ційвиставці є черговим етапом у справі інтеграції української "оборонки"до євроатлантичних структур та відкритого міжнародного співробітництва.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные