Новини та події

17.02.2021
Джерело: УкрОборонПром

Співпраця з Київським політехнічним інститутом допоможе створити зброю майбутнього – Юрій Гусєв

Співпраця з Київським політехнічним інститутом допоможе створити зброю майбутнього – Юрій Гусєв
Сьогодні, 17 лютого, Державний концерн “Укроборонпром” підписав договір про співробітництво з Київським політехнічним інститутом імені Ігоря Сікорського. Угода передбачає, зокрема, запуск Школи професійного розвитку інженерів-конструкторів та програми підготовки інженерів-конструкторів імені Олега Антонова.

“Питання підготовки кадрів для майбутнього оборонно-промислового комплексу України лежить у площині співпраці з такими видатними вищими навчальними закладами, як Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського. Сьогодні ми підписуємо договір, який започатковує Школу професійного розвитку інженерів-конструкторів. Цей курс буде враховувати новітні тенденції і тренди в науково-технічному розвитку, в інноваційних розробках, які є у світі, з тим, щоб оборонно-промисловий комплекс України ставав більш конкурентоздатним”, – відзначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Своєю чергою ректор КПІ ім. Сікорського Михайло Згуровський наголосив, що це честь і обов’язок для вишу зробити свій внесок у підвищення рівня конструкторського складу оборонних підприємств України.

Головне завдання Укроборонпрому – забезпечувати потреби Збройних сил України в надійній та сучасній зброї. Українська армія потребує таких зразків озброєння та військової техніки, які відповідатимуть вимогам ведення війни майбутнього, зокрема, у кіберпросторі. Саме тому Концерн йде шляхом осучаснення професійних компетенцій своїх головних конструкторів, керівників науково-дослідних робіт і проєктів.

Навчальний курс Школи буде побудований, зокрема, на таких дисциплінах, як системна інженерія, системний аналіз, інноваційний розвиток підприємства та управління інноваційними проєктами.

“Щодо авіації, а саме програми підготовки інженерів-конструкторів імені Олега Антонова, ми опрацьовуємо наразі детальніші плани спільно з Міністерством науки та Національною академією наук України, які традиційно готували таких фахівців-інженерів для авіаційної галузі”, – анонсував Юрій Гусєв.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные