Новини та події

11.02.2021
Джерело: УкрОборонПром

Ніжинський “Прогрес” стане одним із флагманів з виробництва артилерійських коригуючих снарядів

Ніжинський “Прогрес” стане одним із флагманів з виробництва артилерійських коригуючих снарядів

звиробництва артилерійських коригуючих снарядів

 Сьогодні генеральний директор Державного концерну“Укроборонпром” Юрій Гусєв разом з Віце-прем’єр-міністром – Міністром з питаньстратегічних галузей промисловості Олегом Уруським відвідали одне зфлагманських підприємств з виробництва артилерійських коригуючих снарядів – ДП“Науково-виробничий комплекс “Прогрес” у Ніжині.

В рамках підготовки до корпоратизації 118 державнихоборонних підприємств (21 з яких – на тимчасово окупованій території), щовходять до складу Укроборонпрому, Юрій Гусєв та Олег Уруський ознайомилися звиробничими потужностями “Прогресу”.

Підприємства Укроборонпрому, які мають стратегічне значеннядля обороноздатності нашої країни, будуть трансформовані у новий обороннийхолдинг “Оборонні системи України.” Підприємства будуть об’єднані за напрямамиу 6 галузевих субхолдингів: авіаремонтний, бронетехніки, радарних систем,морських систем, високоточного озброєння, боєприпасів та спецхімії. ДП “НВК“Прогрес”, відомий, зокрема, своїми керованими артилерійськими снарядами типу“Квітник”, увійде до складу майбутнього субхолдингу “Боєприпаси та спецхімія”.

 

Згідно з дорожньою картою трансформації, державні оборонніпідприємства внаслідок корпоратизації отримають можливість створювати спільніпідприємства з вітчизняними та іноземними партнерами, а також досягати синергіїта кращих результатів за рахунок обміну майном, ресурсів та технологій.

“Місією утворення галузевого субхолдингу “Боєприпаси таспецхімія” є розробка і виробництво новітніх та перспективних зразків засобівураження для забезпечення поточних та майбутніх потреб Сил безпеки та оборонидержави”, – розповів про важливістьреформування Концерну Юрій Гусєв.

Ніжинський “Прогрес” має стратегічне значення для економікита безпеки України. Крім продукції військового призначення, підприємствоспеціалізується на виробництві медичної техніки, зокрема, сучаснихофтальмологічних апаратів. Однак ключове призначення “Прогресу” – це забезпеченняпотреб армії. Позаяк підприємство входить в 5-ку світових виробниківартилерійських коригуючих снарядів.

“Впродовж останніх років підприємством проведено глибиннумодернізацію “Квітника” задля повного імпортозаміщення російських компонентів,які раніше застосовувались в конструкції цього виробу. Минулого року макетнізразки 152-мм керований артилерійський снаряд успішно пройшли полігоннівипробування, готові до попередніх та державних випробувань, та наступногосерійного виробництва в рамках держоборонзамовлення”, – розповів директор ДП “Науково-виробничий комплекс“Прогрес” Олександр Матюхін.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные