Новини та події

02.02.2021
Джерело: УкрОборонПром

Завод "Маяк" презентував Міноборони оновлений міномет "Молот"

Завод "Маяк" презентував Міноборони оновлений міномет "Молот"
Завод “Маяк”, що входить до складу Укроборонпрому, презентував Міністерству оборони України оновлений міномет калібру 120 мм “Молот”.

Модель міномету М120-15 “Молот” вже пройшла основні етапи прийняття на озброєння української армії. Наразі очікується перевірка документації та дослідного зразку Міжвідомчою комісією.

Прийняття міномету на озброєння ЗСУ дозволить модернізувати та успішно використовувати партію з 280-ти “Молотів”, передану Збройним Силам ще у 2015 році.

“Зараз ми маємо довести, що всі недоліки міномета у новій моделі усунуті. Ми вже доповіли Міноборони про свою готовність, наразі рішення за військовим представництвом та Міжвідомчою комісією”, – розповів заступник генерального директора з виробництва, головний конструктор АТ “Заводу “Маяк” Олександр Гордєєв.

Олександр Гордєєв також зазначив, що провина виробника в інцидентах, коли “Молот” вибухав під час пострілу, не доведена, а точні причини трагедій досі не встановлені.

“Ми проводимо власне розслідування. Ми симулювали розрив однієї та двох мін в стволі міномета, зібрали всю необхідну інформацію, яка може бути використана слідством в рамках відповідних кримінальних справ”, – пояснив головний конструктор “Маяка”.

“Молот” пройшов випробування, виконавши 5000 пострілів. Без жодних нарікань. Наразі слово за Міноборони. Ми чекаємо на їх зауваження”, – заявив директор з питань активів, корпоративних прав та ДОЗ ДК “Укроборонпром” Мустафа Найєм.

Міномет М120-15 призначений для знищення вогнем живої сили та вогневих засобів супротивника, а також руйнування його польових оборонних споруд.

На сьогодні Збройні Сили України мають потребу у декількох тисячах 120 мм мінометів як основі вогняної підтримки військ.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные