Новини та події

20.01.2021
Джерело: УкрОборонПром

Завод "Маяк" готує до передачі Збройним Силам України новий 120 мм міномет на заміну "Молоту"

Завод "Маяк" готує до передачі Збройним Силам України новий 120 мм міномет на заміну "Молоту"
Оновлений міномет калібру 120 мм, розроблений фахівцями заводу "Маяк", що входить до складу Укроборонпрому, невдовзі буде прийнято на озброєння нашої армії.

Про це стало відомо під час візиту на підприємство генерального директора Концерну Юрія Гусєва.

Фахівці "Маяка" продемонстрували модернізований міномет М-120-16, який виконано з урахуванням усіх зауважень замовника.

"Незважаючи на арешт своїх поточних рахунків, завод "Маяк" продовжує успішно розробляти та випускати продукцію для українських військових, залишаючись одним з небагатьох в Україні виробників мінометів для ЗСУ", – заявив Юрій Гусєв.

Також очільник Концерну ознайомився з новою розробкою – мінометом калібру 60 мм М-60-16.
"60-ти міліметрові міномети — це новий вид озброєння для нашого війська, який стане потужною підтримкою сил піхотних підрозділів. Це дуже мобільна зброя, яка на сьогодні вдало експлуатується провідними підрозділами НАТО", – розповів головний конструктор заводу Олександр Гордєєв.

Крім того, Юрій Гусєв ознайомився з дослідним зразком крупнокаліберного кулемету КТ-12,7 (модернізований аналог НСВТ), виробничими потужностями підприємства та сучасними високоточними верстатами серії Mayak Weapons, які для власних виробничих потреб розробили фахівці заводу.


АТ "Завод "Маяк" – підприємство, що спеціалізується на розробці та виготовленні стрілецької зброї та її складових компонентів, артилерійської зброї, ремонту та модернізації військової техніки, а також виробництві апаратури мовного оповіщення при аварійних ситуаціях військових, цивільних літаків та гелікоптерів. У 2012 році ПАТ "Завод "Маяк" перейшов в управління ДК "Укроборонпром".

Нагадаємо, у 2020 році Укроборонпром стабілізував роботу Заводу "Маяк" після низки спроб рейдерського захоплення підприємства та судових тяганин, активно відновлює виробництво для виконання контрактів в рамках ДОЗ та продовжує повертати у власність активи підприємства.


Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные