Новини та події

18.01.2021
Джерело: УкрОборонПром

Укроборонпром підтримав впровадження електронної системи ліцензування в сфері державного експортного контролю

Укроборонпром підтримав впровадження електронної системи ліцензування в сфері державного експортного контролю
15 грудня відбулася зустріч генерального директора Укроборонпрому Юрія Гусєва та голови Державної служби експортного контролю України (ДСЕКУ) Олександра Павліченка, в ході якої сторони обговорили шляхи збільшення обсягів поставок українських озброєння та військової техніки за кордон.

На сьогодні чинне законодавство України передбачає 90-денний термін розгляду заявок щодо видачі дозвільних документів підприємствам, які експортують військову продукцію та товари подвійного використання за кордон. Втім, доволі часто цей процес займає значно більше часу (іноді — до року) через недосконалість нормативної бази та процедури міжвідомчого погодження. Це призводить до ускладнення експорту ОВТ та відповідно суттєвого зменшення його обсягів.

Очільник ДСЕКУ Олександр Павліченко повідомив, що відомство планує до кінця поточного року впровадити електронну систему подачі та розгляду звернень підприємств, а також обміну відповідною інформацією з іншими органами влади.

"Концерн готовий надати всебічну підтримку Держекспортконтролю для впровадження такої системи. На нашу думку, це зменшить терміни видачі дозвільних документів підприємствам, що, в свою чергу, дозволить збільшити обсяги експорту озброєння та військової техніки на виконання відповідного доручення Президента України", – заявив Юрій Гусєв.

Крім того, керівники Концерну та Держекспортконтролю обговорили інші заходи, спрямовані на підвищення та активізацію експортного потенціалу підприємств вітчизняного ОПК, зокрема досягнуто домовленість щодо оперативного обміну інформацією відносно проблемних питань та проведення вже у лютому поточного року спільного семінару, присвяченого питанням підвищення ефективності діяльності в галузі державного експортного контролю, за участі підприємств, що входять до складу Концерну та фахівців Держекспортконтролю.



Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные