Новини та події

14.01.2021
Джерело: Український Мілітарний Портал

Львівський бронетанковий освоїв ремонт та модернізацію Т-80

Львівський бронетанковий освоїв ремонт та модернізацію Т-80
Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» освоїв ремонт та модернізацію основних бойових танків Т-80.

Про це розказав директор підприємства Віктор Андрощук в коментарі для АрміяInform.

Інформацію ведення робіт з освоєння ремонту та модернізації вказаного виду техніки стало відомо у травні 2020 року.

Окрім робіт по Т-80, декілька років тому підприємство у Львові освоїло ремонт та модернізацію танків типу Т-64.

Раніше такі роботи в Україні проводив лише Харківський бронетанковий завод, що першим освоїв модернізацію танків з встановлення нових засобів зв’язку, навігації, прицілів, тощо.

Також підприємство здійснює капітальний ремонт і модернізацію танків Т-72 та Т-55, а також низки спеціальних інженерних машин на їх базі, таких, як броньована машина розмінування БМР-2 та інженерна машина розгородження ІМР-2, ремонтно-евакуаційних машин, пожежних танків, тощо.

На базі танків на Львівському бронетанковому заводі створюють і нові вироби – броньовані гусеничні тягачі та ремонтно-евакуаційних машин.

Окрім державного замовлення спеціальна техніка має замовлення і на експорт, у 2019 році на підприємстві вже виготовили та передали до М’янми 14 броньованих ремонтно-евакуаційних машин «Зубр» (БТС-4ЛБТЗ).

На підприємстві освоєно виробництво бойових машин «Дозор-Б», перша партія яких у кількості 10 одиниць була виготовлена і передана до Збройних Сил України у 2016 році.

Нещодавно стало відомо про експортний потенціал цих бойових машин, що законтрактував партію для себе іноземний замовник.

Раніше зацікавленість проявляв інозамовник з Південно-Східної Азії, що ознайомився з колісною бронетехнікою українського виробництва у тому числі «Дозор-Б», також йому демонструвались «Козак-2М1» та БТР «Отаман».

Для потреб Збройних Сил України виробництво «Дозор-Б» може розпочатися вже цього року на ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування» і зараз на підприємстві розробнику триває дослідно-конструкторська робота під назвою «Турнір» мета якої доопрацювати зразок та надати йому можливість долати водні перешкоди.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные