Новини та події

02.11.2020
Джерело: Український Мілітарний Портал

ЗСУ отримають партію реактивних вогнеметів РПВ-16

ЗСУ отримають партію реактивних вогнеметів РПВ-16
Чергова партія для Збройних сил України реактивних вогнеметів з термобаричною бойовою частиною РПВ-16 успішно пройшла випробування.
Про це повідомляє Defence Express.

Український реактивний піхотний вогнемет розроблено та виробляється Державним науково-дослідним інститутом хімічних продуктів у Шостці.

Повідомляється, що нова партія реактивних вогнеметів РПВ-16 найближчим часом потрапить до українського війська.

Було оприлюднено і відео, яке було зняте під час приймально-здавальних випробувань партії РПВ-16.

РПВ-16 – одна з нових розробок України, яка була вперше публічно продемонстрована у 2017 році, а з 2018 постачається до армії.

Ця зброя має надвисоку ефективність завдяки спеціальній термобаричний бойовій частині, також відомої, як боєприпас об’ємного вибуху чи “вакуумна бомба”.

При влученні бойової частини РПВ-16 у ціль вона розпорошує аерозольну хмару з діаметром 7-8 метрів, яка через 0,2 секунди детонує й утворює вогняну зону ураження об’ємом 120 кв. метрів, з температурою 2500°C та надлишковим тиском.

За своєю бойовою потужністю постріл з РПВ-16 еквівалентний артилерійському снаряду калібром 122-мм. Ця зброя максимально ефективна проти укриттів, вогневих точок, легкоброньованої техніки та живої сили противника.

Максимальна дальність прицільного вогню становить 600 метрів при використанні штатного діоптричного прицілу, водночас максимальна дальність стрільби – 1 км. Вага вогнемету, разом з бойовою частиною, становить 11 кг.

Характеристики:

  •     Максимальна дальність стрільби – 1000 м

  •     Мінімальна дальність стрільби на відкритій місцевості – 70 м
  •     Об’єм суцільного ураження живої сили в приміщенні – 120 м3
  •     Площа суцільного ураження на відкритій місцевості – 75 м2
  •     Маса контейнера з бойовою частиною – 11 кг
  •     Габаритні розміри: калібр бойової частини – 93 мм, довжина вогнемету – 924 мм, зовнішній діаметр контейнера – 101 мм
  •     Температурний діапазон бойового застосування – від мінус 40°С до плюс 50°С.
Також повідомляється, що паралельно з приймально-здавальними випробуваннями партії РПВ-16, пройшли успішні випробування і нового реактивного вогнемета, який відрізняється меншою вагою та призначений для Сил спеціальних операцій та розвідувальних підрозділів десантно-штурмових військ.

Розробку саме такого полегшеного варіанту піхотного вогнемета, під назвою РПВ-18, “Укроборонпром” анонсував влітку цього року.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные