Новини та події

15.10.2020
Джерело: УкрОборонПром

Віце-прем’єр Олег Уруський представив колективу Укроборонпрома в.о. гендиректора Ігоря Фоменка

Віце-прем’єр Олег Уруський представив колективу Укроборонпрома в.о. гендиректора Ігоря Фоменка

Віце-прем’єр-міністр з питань стратегічнихгалузей промисловості Олег Уруський представив команді Державного концерну“Укроборонпром” в.о. Гендиректора Ігоря Фоменка.

“6 жовтня 2020 року Указом Президента України№423 Ігор Фоменко призначений виконуючим обов’язки Гендиректора ДК“Укроборонпром”. Пан Фоменко має чималий досвід роботи з виробництвом та усізадатки для вирішення непростих завдань на етапі трансформації Концерну”, –відзначив віце-прем’єр.

“Концерн підлягає серйозній трансформації – іми знаходимося у цьому процесі. Немає ніякої битви між Укроборонпромом таМіністерством з питань стратегічних галузей промисловості України, якевідповідає за державну політику оборонно-промислового комплексу. Всі розуміють,що УОП потрібно реформувати: частину підприємств, які втратили зв’язок зоборонною промисловістю, потрібно передати на приватизацію до Фонду держмайна,решта підприємств складуть основу 9 холдингових компаній за напрямами – 6 з нихувійдуть до складу майбутнього холдингу під робочою назвою “Оборонні системиУкраїни”, а 3 – до “Аерокосмічні системи”. Кожній холдинговій компанії будутьпотрібні фахівці різного напрямку”, – поділився баченням реформи УкроборонпромуОлег Уруський.

Віце-прем’єр-міністр подякував колективуКонцерну за пророблену роботу та наголосив, що нова команда Укроборонпромузробила багато чого хорошого, і всі її напрацювання будуть обов’язкововикористані. “Кожна людина, яка тут працює, сподіваюсь, знайде своє місце.Процес трансформації – непростий, він обумовлений тим, що ми вперше будемоздійснювати реформу. Але, сподіваюсь, разом спільними зусиллями ми зробимо всеправильно та своєчасно”, – додав пан Уруський.

“За рік-півтора ми маємо побачити нове обличчяоборонної промисловості України. У цьому контексті багато часу забере процестрансформації державних підприємств в акціонерні товариства. Таким чином, понад60 підприємств буде корпоратизовано. Сподіваюсь, цей процес ми запустимо нечекаючи прийняття відповідного законопроекту, який стане додатковим факторомвтілення цієї реформи", – підсумував віце-прем’єр кінцеві цілі реформиКонцерну.

Своєю чергою в.о. Гендиректора ДК“Укроборонпром” Ігор Фоменко відзначив три ключові пріоритети роботи“Укроборонпрому”.

“По-перше, це своєчасне забезпечення силбезпеки та оборони якісним озброєнням та військовою технікою та повне ісвоєчасне виконання державного оборонного замовлення-2020, експортнихконтрактів, а також нарощення обсягів та підвищення якості продукції та послуг.По-друге, розвиток та модернізація підприємств оборонної галузі шляхомкорпоратизації і трансформації у співпраці з Міністерством з питаньстратегічних галузей промисловості. По-третє, зробити підприємства концернупривабливим роботодавцем для залучення інженерних талантів та молодихконструкторів”.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные