Новини та події

12.08.2020
Джерело: Український Мілітарний Портал

Президент підписав закон про оборонні закупівлі

Президент підписав закон про оборонні закупівлі

ПрезидентВолодимир Зеленський підписав Закон № 808-ІХ «Про оборонні закупівлі»

Про це повідомляє пресслужба Президента України.

Нагадаємо,закон Верховна Рада ухвалила 17 липня 2020 року.

Зазначається,що документ визначає загальні правові засади планування, порядок формуванняобсягів та особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонногопризначення, а також інших товарів, робіт і послуг для гарантованогозабезпечення потреб безпеки й оборони.

Закономтакож визначається порядок здійснення державного та демократичного цивільногоконтролю у сфері оборонних закупівель.

Метоюзакону № 808-ІХ є визначення правових засад для забезпеченняматеріально-технічних і наукових потреб сектору безпеки й оборони державишляхом ефективного та прозорого здійснення оборонних закупівель із дотриманнямзаходів захисту національних інтересів.

Документспрямований на створення конкурентного середовища, запобігання корупції у сферіоборонних закупівель, розвиток добросовісної конкуренції, а також забезпеченняефективного та прозорого планування, реалізації та контролю за здійсненнямоборонних закупівель.

Крім того,закон передбачає гармонізацію законодавства України у сфері обороннихзакупівель з положеннями Директиви 2009/81/ЄС відповідно до Угоди про асоціаціюміж Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейськимспівтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные