Новини та події

24.07.2020
Джерело: УкрОборонПром

"Укроборонпром" показав Олегу Уруському ракетобудівні підприємства майбутньої корпорації

"Укроборонпром" показав Олегу Уруському ракетобудівні підприємства майбутньої корпорації

24 липня 2020 року Віце-прем’єр-міністрУкраїни – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України ОлегУруський та керівництво Державного концерну “Укроборонпром” здійснили робочівізити на державні підприємства “ДККБ “Луч” та ДАХК “Артем”. 

Це – перший офіційний візит Олега Уруського устатусі Віце-прем’єр-міністра України на стратегічні державні підприємстваоборонно-промислового комплексу. 

“ДККБ “Луч” та ДАХК “Артем” – є одними зпровідних вітчизняних розробників складових частин комплексів авіаційного тапротитанкового озброєння та боєприпасів. У кооперації обох підприємств булистворені вітчизняні комплекси крилатих ракет наземного базування для ураженняморських та берегових цілей “Нептун”, високоточний реактивний снаряд “Вільха”,авіаційні керовані ракети класу “повітря-повітря”, автоматизовані комплекси“ГУРТ-М” тощо.

Олег Уруський ознайомився з виробничимипотужностями обох підприємств, станом реалізації державних програм у сферіракетобудування та виготовлення боєприпасів,  провів робочі наради згенеральним конструктором та директором “ДККБ “Луч” Олегом Коростельовим,президентом компанії “Артем” Володимиром Зіміним, генеральним директором ДК“Укроборонпром” Айварасом Абромавичусом, Михайло Морозовим, Мустафою Найємом таАндрієм Артюшенко.

Команда концерну представилавіце-прем’єр-міністру стратегію реформування УОП та концепцію майбутньоїракетобудівної корпорації, що має з’явитися на базі “ДККБ “Луч” та заводу“Артем” у результаті трансформації та об’єднання обох підприємств з іншимидержавними виробниками високоточної зброї, боєприпасів та спеціальної хімії, щовходять до складу ДК “Укроборонпром”. 

“Недаремно перше своє відвідування я розпочавз підприємств оборонно-промислового комплексу – ті напрацювання, які є поракетній програмі та боєприпасам, протитанковим комплексам є одним ізпріорітетніших з точки зору забезпечення наших збройних сил сучасними зразкамитехніки”, – прокоментував Олег Уруський. 

Він додав, що побачив міжвідомчі проблеми, якіпотребують рішення, і за результатами візиту будуть зроблені дорученнявідповідним міністерствам і відомствам, для того щоб ці питання знайшли своє практичневтілення. 

Керівництво “Укроборонпрому” також обговорилоз віце-прем’єр-міністром шляхи відновлення фінансування державної цільовоїпрограми створення виробництва артилерійських боєприпасів на заводі “Артем” дляпотреб ЗСУ. 

Президент ДАХК “Артем” Володимир Зімінрозповів Олегу Уруському про поточний стан виконання програми імпортозаміщеннякомплектувальних виробів ракети Р-27 в рамках зовнішньоекономічного контракту.Цей проект реалізується  у співпраці з іншим державним підприємством –“НВО “Павлоградський хімічний завод”, єдиним виробником твердого сумішевогоракетного палива в Україні.

За словами Зіміна, наявні проблеми коопераціїдвох підприємств потребують єдиного центру прийняття рішень та злагодженихневідкладних дій. Затягування програми є неприпустими, адже ставить під загрозуплани з модернізації ракет Р-27, які знаходяться на озброєнні Повітряних СилЗбройних Сил України та може призвести до значних репутаційних втрат держави наміжнародному ринку, додав він.

Віце-прем’єр-міністр України закликавучасників зустрічі до плідної співраці та повідомив, що паралельно зістворенням нового міністрества триває робота над конкретниминормативно-правовими актами та проектами законів, які будуть допомагати ОПК тасприятимуть розвиткові експортної складової.


Довідково: 

Державна акціонерна холдингова компанія“Артем”, яке входить до ДК “Укроборонпром”, є акціонерним товариством, 100%акцій якого належать державі. ДАКХ “Артем” – одне з провідних підприємствмашинобудівної галузі України, виробляє більше 70 найменувань спеціальної таавіаційної техніки, авіаційних керованих ракет класу"повітря-повітря" для озброєння літаків МіГ та Су, комплексівавтоматичної перевірки і підготовки до використання всіх видів керованихзасобів ураження тощо. 

Державне підприємство “Державне київськеконструкторське бюро “Луч” входить до складу ДК “Укроборонпром” та маєстратегічне значення для оборонно-промислового комплексу України. Підприємствоє провідним українським розробником складових частин комплексів авіаційного тапротитанкового озброєння. Поточна діяльність підприємства: виробництво,модернізація, а також пошукові, науково-дослідні та дослідно-конструкторськіроботи зі створення: протитанкових керованих ракет; ракетних комплексівназемного, повітряного і морського базування; авіаційних керованих ракет;зенітних керованих ракет; мінно-торпедного озброєння, систем керування ракет таінших керованих засобів ураження.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные