Новини та події

03.06.2020
Джерело: УкрОборонПром

"Укроборонпром" продовжує пошук оптимальних механізмів державно-приватної взаємодії,

"Укроборонпром" продовжує пошук оптимальних механізмів державно-приватної взаємодії,
Державний концерн "Укроборонпром" продовжує пошук оптимальних механізмів державно-приватної взаємодії, який, зокрема, дозволить запустити співпрацю з виробниками інноваційних товарів подвійного призначення задля  міжгалузевого  трансферу технологій в оборонній сфері та розвитку сучасного матеріаловедення.

Про це заявила заступник Генерального директора Укроборонпрому з інновацій Надія Васильєва під час зустрічі з представниками приватних компаній-виробників товарів подвійного призначення.

"Ми хочемо перейти до нових технологій, в тому числі, за рахунок приватного сектору, який вже переобладнався та готовий до спільних розробок або спільного виробництва комплектуючих кінцевого продукту. У такому випадку, ми зможемо хоча б частково відійти від імпортозалежності, а також скоротити час виходу продукту на ринок, покращити якісні характеристики, зменшити собівартість. Укроборонпром розглядає різні форми співпраці із приватними виробниками – це можуть бути і спільні підприємства, і консорціуми, і інші формати – за умови фінансування з боку приватного сектору. У нашому випадку оцінкою перспективних напрямків роботи займається Науково-технічна рада Укроборонрому, яка проводить оцінку усіх наявних в Концерні технологій та тих, що зараз знаходяться у розробці", – повідомила пані Васильєва.

Укроборонпром планує сформувати експертну команду на базі Науково-технічної ради Концерну, яка буде допомагати оцінювати перспективні технології для нових продуктів оборонних підприємств з точки зору підвищення якості продукції, терміну виробництва, конкурентоспроможності,  зменшення собівартості. Така експертна рада буду складатися у рівній мірі з  конструкторів Концерну, фахівців НАНУ та з експертів-представників  приватного сектору, який виготовляє військову чи високотехнологічну продукцію, конкурентоспроможну на світовому ринку.

"Ми попросили представників бізнесу подати власні критерії для відбору членів нашої експертної ради. Ми дійсно хочемо створити дієвий майданчик для обговорення інноваційних продуктів, аби відшукати саме ті розробки, які задовільнять попит сил безпеки та оборони України та зможуть якісно конкурувати у сегменті високомаржинальних продуктів на міжнародному рівні", – підкреслила заступник генерального директора з інновацій.

Це вже другий круглий стіл, організований командою державного концерну Укроборонпром в рамках пошуку моделей державно-приватної взаємодії у сфері ОПК. Минулого тижня відбулася зустріч, організована спільно з Міністерством оборони України, Лігою оборонних підприємств та Центром досліджень армії, конверсії та роззброєння, під час якої обговорювалися перспективи співпраці з приватними виробниками безпілотних апаратів оборонного та подвійного призначення.

Нагадаємо, Укроборонпром завершує розробку середньострокової продуктової стратегії інновацій, яка незабаром буде представлена Науково-технічній раді Концерну.

Нагадаємо, у квітні, після 8 років перерви, Укроборонпром перезапустив роботу Науково-технічної ради. НТР об’єднує як представників секторальних дивізіонів та конструкторських бюро підприємств Концерну, так і експертів ринку, представників профільних міністерств та інших органів влади. Продуктова стратегія Укроборонпрому буде враховувати очікування та запити ключових стейкхолдерів – сил безпеки та оборони України,  сильні сторони та потенціал підприємств Концерну, можливості  партнерської кооперації та світові тренди.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные