Новини та події

08.05.2020
Джерело: УкрОборонПром

У 2020 році "Укроборонпром" поставив військовим уже понад 300 одиниць бронетехніки

У 2020 році "Укроборонпром" поставив військовим уже понад 300 одиниць бронетехніки
Протягом січня-травня 2020 року підприємства бронетанкового дивізіону ДК "Укроборонпрому" передали Міністерству оборони України понад 300 нових, відновлених та модернізованих одиниць різної броньованої техніки.
 
Про це повідомив заступник генерального директора з виробництва ДК “Укроборонпром” Ігор Фоменко.
 
"В цілому за 1 квартал 2020 року підприємствами, діяльність яких координується Управлінням бронетанкової техніки Укроборонпрому, виконали план товарного випуску продукції на суму понад 1,7 млрд грн. У порівнянні із аналогічним періодом минулого року – це ріст приблизно у 2,5 рази!  Нашими чемпіонами стали Київський бронетанковий завод, Завод ім. Малишева та Харківське КБ машинобудування ім. О. Морозова – ці підприємства продемонстрували найбільш помітне збільшення товарного виробництва продукції, в тому числі, завдяки зміні керівництва цих заводів та новим підходам до управління, які ініціював Укроборонпром", – повідомив заступник генерального директора Укроборонпрому з виробництва Ігор Фоменко.
 
Зокрема, у січні-квітні 2020 року обсяг товарного випуску на цих підприємствах склав:
 
ДП "Київський бронетанковий завод" – 406 млн грн, що майже у 4 рази більше ніж за аналогічний період минулого року. Серед іншого, передали МОУ: у січні – 25 відремонтованих танків Т-72, у березні – 6 капітально-відремонтованих Т-72 та у травні – 9 відремонтованих бронетранспортерів БТР-80.

ДП "Завод ім. Малишева" – 301 млн грн, у 2,4 рази більше ніж за аналогічний період минулого року. Серед іншого, у поточному році на заводі Малишева виготовлено 26 танкових двигунів: у січні – 6, у лютому та березні підприємство – по 10 щомісяця.

ДП "ХКБМ" – 391 млн грн, у 1,9 рази більше ніж за аналогічний період минулого року. Серед іншого, передали МОУ: у січні – 4 бронетраспортери БТР-4Е, у лютому -3, у березні – 4, та  у квітні – 5 бронемашин, відповідно.

"Наразі триває підписання нових договорів бронетанковими підприємствами Концерну із Міністерством оборони України вже в рамках нового ДОЗ. Ми очікуємо, що попри карантин, збережемо темпи виробництва на ключових підприємствах, задіяних у ДОЗ. А для того, аби надалі робота бронетанкових підприємств Укроборонпрому ставала ще більш ефективною, ми працюємо над стратегією створення державної бронетанкової бізнес-одиниці, яка об’єднає підприємства, що здійснюють ремонт техніки, виготовлення компонентів, роблять дослідження та створюють кінцевий продукт.  Це буде повний виробничий цикл", – коментує Фоменко плани щодо трансформації Концерну.  
 
Нагадаємо, у Укроборонпромі готуються до створення щонайменше 6 галузевих груп акціонерних компаній державної власності: ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних та морських систем. У результаті реформи сам Концерн як “квазіміністерство” буде ліквідовано.
 
Для реалізації реформи в Концерні рішенням генерального директора Айвараса Абромавичуса створено Офіс трансформації та Стратегічний Комітет – обидві команди у тісній співпраці з керівниками підприємств розробляють галузеві стратегії майбутніх бізнес-одиниць.


Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные