Новини та події

06.05.2020
Джерело: УкрОборонПром

КБТЗ передав військовим партію відремонтованої бронетехніки

КБТЗ передав військовим партію відремонтованої бронетехніки
Державне підприємство "Київський бронетанковий завод", що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", передало українським війковим партію з 9 бронетранспортерів БТР-80, відремонтованих в рамках державного оборонного замовлення.

"Сьогодні ми передаємо нашим захисникам останню партію відремонтованих бронетранспортерів БТР-80. Роботи довелося закінчувати в особливому режимі карантину, але усі наші зобов’язання в рамках державного оборонного замовлення 2019 року тепер виконано", – повідомив директор КБТЗ Володимир Синявський.

Усі бронемашини пройшли плановий регламентований ремонт, отримали нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також нові 29-дюймові покришки українського виробництва.

“Підприємство мало завершити контракт восени минулого року, але через затримки у фінансуванні державних гарантій та додатковий обсяг робіт, який було виявлено вже після поглибленого дефектування, виконання робіт було затримано. Після зміни керівництва КБТЗ та призначення на посаду в.о. директора Володимира Синявського наприкінці минулого року відновилися ритмічні роботи в рамках контракту”, – зазначив заступник генерального директора Укроборонпрому з виробництва Ігор Фоменко.

За підсумками першого кварталу 2020 року КБТЗ став рекордсменом серед підприємств бронетанкового дивізіону Концерну за обсягом виготовленої продукції.

Так, у першому кварталі цього року обсяг товарного випуску продукції КБТЗ склав 406 млн грн.

Це майже у 4 рази більше ніж за аналогічний період минулого року, повідомив Ігор Фоменко.

“В цілому за 1 квартал 2020 року підприємствами, діяльність яких координується управлінням бронетанкової техніки Концерну, план по товарному випуску продукції виконаний на суму понад 1,7 млрд грн, що у порівнянні з виконанням плану товарного випуску продукції за аналогічний період минулого року більше ніж у 2,4 рази. За результатами роботи січня-квітня 2020 року бронетанковими підприємствами Концерну замовникам поставлено понад 300 нових, відновлених та модернізованих зразків ОВТ”, – розповів про підсумки заступник генерального директора Концерну з виробництва Ігор Фоменко.

Він також окреслив майбутнє бронетанкових підприємств Укроборонпрому після реформи. Так, у результаті Концерн буде трансформовано у галузеві холдинги, що будуватимуться навколо прогресивних підприємств УОП, а сам Укроборонпром – ліквідовано.

“Поточна модель управління Концерном буде змінена, оскільки вона не забезпечує ефективне управління більше ніж сотнею розрізнених підприємств-учасників Концерну. Зараз йде мова про створення в Укроборонпромі щонайменше 6 галузевих держкомпаній: ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних та морських систем. Наприклад, до складу бронетанкового холдингу увійдуть підприємства, які здійснюють ремонт, виготовляють компоненти, здійснюють дослідження та створюють кінцевий продукт. Це буде повний виробничий цикл”, – повідомив Фоменко.

У Концерні створено Стратегічний Комітет, до якого увійшли директори найбільших  підприємств Концерну. Спільно з командою Укроборонпрому вони працюють над створенням нових холдингових компаній, моделей їхнього існування та ринкових стратегій. “Ми робимо фокус на інновації та продукцію, яка має експортний потенціал. Але перш за все завданням новоствореного бронетанкового холдингу буде переозброєння українського війська сучасними видами військової техніки вітчизняного виробництва. Також реформа передбачає обов’язково збереження конструкторського потенціалу галузі та трудових колективів, які після об’єднання працюватимуть у синергії”, – розповів про реформу УОП Фоменко.

Нагадаємо, у квітні фахівців “Київського бронетанкового заводу”  успішно завершили черговий етап випробувань модернізованого танку Т-72А, під час якого перевірили основні тактико-технічні характеристики танку під час водіння під водою.

Раніше, на початку березня,  КБТЗ передав Збройним силам України останню партію з 6 капітально-відремонтованих танків Т-72. Цим КБТЗ завершив поставку танків за державним контрактом з Міністерством оборони України. Перші 25 одиниць відремонтованих танків Т-72 із покращеними тактико-технічними характеристиками було передано до українського війська двома партіями у січні 2020 році.

Державне підприємство “Київський бронетанковий завод” спеціалізується на  виробництві легкого бронетанкового озброєння, капітальному ремонті та модернізації бронетанкової, інженерної та бойової техніки, ракетно-артилерійського озброєння, а також виготовленні запасних частин до бронетанкового озброєння та техніки.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные