Новини та події

29.04.2020
Джерело: УкрОборонПром

ДП "Луч" достроково виконав контракт на поставку ракет “Вільха” Збройним Силам України

ДП "Луч" достроково виконав контракт на поставку ракет “Вільха” Збройним Силам України
Державне підприємство "ДержККБ "ЛУЧ", що входить до складу ДК "Укроборонпром" достроково відвантажило Збройним Силам України останні 16 одиниць виробів "Вільха", що серійно виготовлялися на підприємстві відповідно до державного контракту укладеного в рамках державного оборонного замовлення.

Таким чином ДП "ДККБ "Луч" виконало державний контракт, укладений з Міністерством оборони України у 2018 році на поставку Збройним силам України виробів "Вільха".

Відповідно до календарного плану контракту постачання всієї кількості виробів передбачалося здійснити до кінця травня 2020 року.

Однак, враховуючи важливість цих виробів для підвищення боєздатності Збройних сил України, ДП "ДККБ "Луч" завершило виконання контракту достроково. На початку квітня військовим було поставлено заключну партію виробів "Вільха".

Конструкторське бюро "Луч" під час карантину продовжує працює на повну потужність: тривають роботи в рамках раніше укладених контарктів, модернізація ракетної системи "Вільха-М" та випробування ракетного комплексу "Нептун".

Реактивна система залпового вогню "Вільха" призначена для ураження на дальніх відстанях броньованої, легкоброньованої та неброньованої техніки, живої сили противника, руйнування командних пунктів, вузлів зв’язку, об’єктів військово-промислової структури, наземних споруд складського та іншого призначення.

Ракетний комплекс "Нептун" – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрастних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах, у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные