Новини та події

23.04.2020
Джерело: УкрОборонПром

В Укроборонпромі перезапустили науково-технічну раду для перспективних розробок

В Укроборонпромі перезапустили науково-технічну раду для перспективних розробок
22 квітня, після восьмирічної перерви, відбулося установче засідання Науково-технічної Ради ДК "Укроборонпром". Цей дорадчий орган покликаний координувати зусилля профільних дивізіонів та конструкторських бюро підприємств-учасників Концерну для розвитку науково-технічних розробок  та інноваційного напрямку.

Науково-технічну раду Укроборонпрому очолив Генеральний директор Концерну Айварас Абромавичус. Заступником голови НТР призначили Надію Васильєву, яка опікується у Концерні інноваціями.

"На жаль, в останні роки у галузі новітніх розробок у державному секторі або не проводилося активних дій, або вони не закінчувались трансфером технологій для забезпечення нашої армії або іноземних партнерів сучасними зразками військової техніки. Я бачу інновації, посилення конструкторського напрямку, захист власної інтелектуальної власності невід’ємними складовими процесу трансформації Укроборонпрому. Це вкрай важливо заради посилення обороноздатності нашої країни та її економічного зростання", – наголосив Айварас Абромавичус.

За словами Надії Васильєвої, долю України у сукупному військовому світовому бюджеті можна нарощувати в середньостроковому періоді: "Високомаржинальні технології слід шукати у переліку так званих критичних технологій, визначених міжвідомчою групою Кабміну під головуванням МОН/НАНУ. Також нам важливо чітко окреслити власні конкурентні переваги, як з точки зору досвіду  нашої продукції у збройних конфліктах, так і в унікальних технологіях, які має наразі Укроборонпром та його підприємства. У рамках стратегії інновацій ми також плануємо реформувати сферу захисту інтелектуальної власності. Це вкрай необхідно для монетизації наших нематеріальних активів. Також працюємо над тим, аби оновити інструменти та підходи до розробок, суттєво скоротивши термін розробок за умови одночасного зростання їх якості. Нам потрібно підходити по-новому до інновацій, що передумовлено сучасними викликами та обмеженими ресурсами у цій сфері", – повідомила пані Васильєва.

Через заходи карантину перше засідання НТР відбулося в онлайн-режимі, до зустрічі приєдналося близька 30 учасників – представників дивізіонів Концерну та конструкторських бюро окремих підприємств.

Під час зустрічі учасники обговорили основні тенденції ринку розробок та стратегію інновацій Укроборонпрому. До кінця травня в Концерні планують закінчити розробку та затвердити середньострокову продуктову стратегію Укроборонпрому з фокусом на обмежену кількість суто інноваційних продуктів, яка буде враховувати позиції ключових стейкхолдерів (Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ), ринкові тренди та потенціал підприємств Концерну.


Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные