Новини та події

10.04.2020
Джерело: УкрОборонПром

У першому кварталі 2020 року "Завод Малишева" вдвічі збільшив обсяги виробництва

У першому кварталі 2020 року "Завод Малишева" вдвічі збільшив обсяги виробництва
Харківський "Завод імені Малишева",  що входить до складу ДК "Укроборонпром", вийшов на новий рівень обсягів виготовлення військової продукції та у першому кварталі поточного року вдвічі збільшив виробничі показники у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомив генеральний директор ДП "Завод імені В.О. Малишева" Василь Крилас.

"Аналіз роботи підприємства в першому кварталі 2020 року у порівнянні з показниками аналогічного періоду 2019 року продемонстрували, що за перші три місяці нам вдалося забезпечити зростання обсягу товарної продукції в розмірі 211%", – розповів директор підприємства. "Якщо у січні-березні минулого року обсяг товарного випуску продукції на заводі Малишева становив близько 142 млн. грн., зараз показники ОВТП дорівнюють 301 млн. грн.", – повідомив Василь Крилас.

Так, у поточному році на заводі Малишева виготовлено 26 танкових двигунів. У січні – 6, у лютому та березні підприємство випускало по 10 щомісяця. Як зазначив Василь Крилас, не зважаючи на введений у державі карантин, завод Малишева повністю виконав запланований обсяг робіт та продукції в рамках контрактних зобов’язань.

Всього у першому кварталі поточного року реалізовано продукції на 326 млн. грн, що на  68% більше, ніж за аналогічний квартал минулого року (193 млн грн у 2019-му).

За словами директора з виробництва ДП "Завод імені В.О. Малишева" Германа Сметаніна, сьогодні завод поступово завантажує виробничі потужності, в першу чергу агрегатного виробництва. Після підписання нових контрактів в рамках державного оборонного замовлення на наступні роки завод Малишева здатен буде не тільки утримати показники товарного випуску військової продукції, але й збільшити їх: "У найближчий час ми плануємо відвантажити чергову партію техніки для Міністерства оборони України. Мова йде про партію модернізованих БМ "Булат". Крім того, завод завершить виробництво корпусів БТР-4 для ХКБМ. Філія з випуску двигунів також виготовлятиме щомісяця 10 двигунів згідно з затвердженим графіком", – повідомив директор з виробництва.

Довідково:

БТР-4 – потужна бойова колісна машина, яка з перших днів війни на сході країни успішно використовується українським військом та неодноразово доводила свою високу ефективність на полі бою. Виготовлення корпусів легкоброньованої техніки на "ЗІМ"  – відносно новий виробничий напрямок, який підприємству вдалося успішно освоїти. Завод зберіг кадровий потенціал, тож на сьогоднішній день у спеціалізованих цехах підприємства працюють бригади з великим досвідом зварювання броні.

БМ "Булат" – основний танк, який використовується в танкових військах країни. Ця бойова машина – глибока модернізація Т-64Б. Протягом останніх 3 років на ДП "Завод імені В.О. Малишева" відремонтували та передали до української армії понад півсотні БМ "Булат". Машини відновлені після пошкоджень у зоні ведення бойових дій на сході держави. Фахівці "ЗІМ" не тільки відремонтували військову техніку, а й здійснили серйозну модернізацію для надання бойовим машинам нових, більш удосконалених тактико-технічних характеристик.


Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные