Новини та події

26.03.2020
Джерело: УкрОборонПром

Збройні Сили України отримали нову партію ракет “Вільха” виробництва ДП "Луч"

Збройні Сили України отримали нову партію ракет “Вільха” виробництва ДП "Луч"
Державне підприємство "ДЕРЖККБ "ЛУЧ", що входить до складу ДК "Укроборонпром" відвантажило Збройним Силам України 28 одиниць виробів "Вільха", які серійно виготовляються на підприємстві.

Передача ракет відбулася достроково, підкреслили на "Лучі".

"Конструкторське бюро "Луч" під час карантину працює на повну потужність, при цьому, ми близько 300 працівників відправили у відпустки або на дистанційну роботу, а решта виконують надважливі для держави роботи в рамках оборонного замовлення. У виробництві ракет "Вільха" беруть участь близька 20 підприємств Укроборонпрому, скрізь діє особливий режим роботи, і попри це, вдалося виготовити і відвантажити продукцію військовим достроково. Також підприємство продовжує працювати над модернізацією ракетної системи "Вільха-М, яка розроблена у тісній співпраці кластеру високоточної зброї та боєприпасів "Укроборонпрому". Роботи ведуться над покращенням дальності та потужності виробів. Зараз випробування комплексу перебувають на фінальній стадії і ми плануємо налагодити їх серійне виробництво до кінця цього року", – повідомив генеральний конструктор та генеральний директор ДП “ДЕРЖККБ “ЛУЧ” Олег Петрович Коростельов.

"Вільха" – це високоточні 300мм реактивні боєприпаси, які перебувають на озброєнні підрозділів ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗСУ. Цей засіб є основою могутності системи вогневого ураження українських артилеристів і стримуючим фактором у вогневому протистоянні з противником.

"Декілька років тому підприємства Концерну приступили до поетапного відновлення норм військових, оперативних і стратегічних запасів даної номенклатури високоточних засобів ураження в Збройних силах України. Уже остаточно сформовано науково-технічнічний і виробничий потенціал підприємств Концерну по серійному виробництву цих боєприпасів, їх подальшої модернізації і розробки на їх базі перспективних високоточних засобів ураження. Це дозволить в тому числі створити конкуренцію в цьому класі озброєння на світових ринках зброї", – прокоментував виконання державного контракту заступник генерального директора з авіа- та ракетобудування Руслан Корж.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные