Новини та події

04.03.2020
Джерело: УкрОборонПром

6 останніх одиниць з партії танків Т-72 передано Збройним силам України

6 останніх одиниць з партії танків Т-72 передано Збройним силам України

Київський бронетанковий завод, що входить доДК "Укроборонпром", передав Збройним силам України останню партію з 6танків Т-72, на яких було проведено доробки з метою покращення їх бойових татехнічних характеристик. Цим КБТЗ завершив поставку танків за державнимконтрактом з Міністерством оборони України.

Усі танки прийнято військовою прийомкоюМіноборони та передано для укомплектування підрозділів Збройних сил України.

Ремонт з покращенням характеристик технікибуло реалізовано Київським бронетанковим заводом у тісній співпраці зЦентральним бронетанковим управлінням ЗС України Міністерства Оборони.

За словами виконуючого обов’язки директора ДП"КБТЗ" Володимира Синявського, "ці танки Т-72 є результатомпереосмислення досвіду сучасної війни на Сході України. Ми комплексно підійшлидо ремонту  та суттєво покращили тактико-технічні характеристики машин,аби вони краще могли виконувати бойові задачі українських захисників".

Зокрема, покращення характеристик надало змогузбільшити захищеність, мобільність, вогневі спроможності та управління машиною. Фахівці заводу доопрацьовали оптику та стабілізаційну системугармати, покращили загальні ходові характеристики. Однією з головнихособливостей Т-72 є можливість ведення вогню високоточними керованими ракетами "Комбат"від підприємства Концерну ДККБ "Луч". Крім того, бойовий танк Т-72має рівень захисту нового покоління, який забезпечують сучасні елементидинамічного захисту.

Особливу увагу при розробці Т-72 булоприділено прицільному комплексу та засобам спостереження. Танк отримав приладинічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третьогопокоління та нічний приціл для ведення вогню керованими ракетами. Також у Т-72встановлений комплект з цифрової радіостанції та супутникової навігаційноїапаратури, що дозволяє підтримувати зв‘язок з піхотними підрозділами, що маєвеличезне значення для взаємодії на полі бою. Київський бронетанковий заводсуттєво покращив ходову частину танку. Була виконана заміна гусениць на нові зрезинометалевим шарніром і обрезиненою біговою доріжкою, що дозволило збільшитиплавність ходу танку.

Нагадаємо, перші 25 одиниць відремонтованихтанків Т-72 із покращеними тактико-технічними характеристиками було передано доукраїнського війська двома партіями у січні 2020 році.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные